“Φτωχή” επέτειος: Ο φόβος του 28% τους αποσυντονίζει…

Διαβάζεται σε 4'
Εκδήλωση "Πάμε Ρηγίλλης" για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Ρηγίλλης
Εκδήλωση "Πάμε Ρηγίλλης" για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Ρηγίλλης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το 28% των ευρωεκλογών έχει αποσυντονίσει τη ΝΔ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τι γίνεται τώρα με τη βία των ανηλίκων, για την αντιμετώπιση της οποίας προσφεύγουν στον ποινικό λαϊκισμό.

Για έναν πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον φόβο. Αν, αντί να λύνουν προβλήματα, αρχίζουν να κυνηγούν φαντάσματα και να παριστάνουν τους τιμωρούς, έχουν χάσει το παιχνίδι.

Αυτό έχουν πάθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του. Το 28% των ευρωεκλογών τούς έχει αποσυντονίσει. Και μάλιστα αυτό συμβαίνει χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποια αντιπολιτευτική πίεση, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν «οικογενειακά» προβλήματα.

Υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν ότι η κυβέρνηση φοβάται και τον ίσκιο της.

Το πρώτο: είχε αναχθεί σε μέγα θέμα αν Καραμανλής και Σαμαράς θα πήγαιναν στο «πάρτι» που έγινε στη Ρηγίλλης για τα 50χρονα της ΝΔ. Πρώην πρωθυπουργοί που δεν τιμούν μια τέτοια επέτειο του κόμματός τους εκτίθενται οι ίδιοι. Ο ένας(Καραμανλής) αποχώρησε ήδη από την ενεργό πολιτική, ο άλλος(Σαμαράς) έχει πλέον περιθωριακή κομματική επιρροή. Οπότε τι έχει να φοβάται ο νυν αρχηγός ; Η απάντηση είναι απλή: φοβάται το 28%.

Το δεύτερο: Δύο ομάδες βουλευτών της ΝΔ κατέθεσαν ενοχλητικές ερωτήσεις στη Βουλή μπαίνοντας στη μύτη των αρμόδιων υπουργών. Το πιθανότερο είναι το κάνουν επειδή έχουν μείνει έξω από υπουργικές θέσεις, «κανονικά» πράγματα στην ελληνική πολιτική ζωή. Τότε γιατί προκάλεσαν τέτοια ταραχή στο κυβερνητικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός ετοιμάζει «προσκλήσεις για ντρινκ»(ή για τσάι) σε ομάδες βουλευτών; Τι φοβάται; Η απάντηση είναι ίδια: το 28%.

Το τρίτο παράδειγμα: Κάθε φορά που ανακύπτει (για την ακρίβεια υπερπροβάλλεται) ένα πρόβλημα, υπουργοί μετατρέπονται σε τιμωρούς και αυτοπροβάλλονται ως τέτοιοι.

Αρκεί να δούμε τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν με τις πυρκαγιές και τι γίνεται τώρα με τη βία των ανηλίκων.

Με αυστηρό ύφος οι συναρμόδιοι υπουργοί (Τσιάρας και Κικίλιας) ανακοίνωσαν ότι όλοι οι εμπρησμοί-και οι εξ αμελείας-θα γίνουν κακουργήματα και οι δράστες θα φυλακίζονται(κρατήστε το αυτό, θα το βρούμε και παρακάτω). Άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας, ήρθαν τα κακουργήματα. Και τι έγινε μετά; Η μεγάλη φωτιά στην Αττική τον Αύγουστο έφτασε στο Χαλάνδρι. Και τώρα, εκτός αντιπυρικής περιόδου, κατακάηκε η Κορινθία.

Συμπέρασμα: ο ποινικός λαϊκισμός (όλο και πιο αυστηρές ποινές) δεν σώζει.

Ο ποινικός λαϊκισμός συνεχίζεται και με το νέο υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, ο οποίος υπόσχεται ότι θα πατάξει τη βία των ανηλίκων βάζοντας φυλακή τους γονείς τους.

Πρώτον, αν ισχύσουν στην πράξη όλα αυτά, μερικές χιλιάδες που θα καταδικαστούν θα πρέπει να φυλακιστούν. Οι φυλακές είναι ήδη υπερπλήρεις και οι υποσχέσεις για νέες είναι ακόμη υποσχέσεις. Πού θα τους βάλουν; Άγνωστο. Εν τω μεταξύ έχουν τιγκάρει και τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, όπου πεθαίνουν κρατούμενοι για «άγνωστο λόγο».

Δεύτερον, αν αρχίσουν να φυλακίζουν γονείς παρανομούντων εφήβων, τι θα απογίνουν τα παιδιά; Και καλά αν είναι παιδιά εύπορων οικογενειών, θα τα βολέψουν. Αν, όμως, είναι παιδιά φτωχών και προβληματικών οικογενειών, τι θα απογίνουν; Θα πάψουν να είναι βίαια ή θα γίνουν χειρότερα;

Αν ήταν να λύνονται τα προβλήματα με συνεχείς αυξήσεις των ποινών, στις ΗΠΑ δεν θα υπήρχε εγκληματικότητα. Πολλές πολιτείες εφαρμόζουν τη θανατική ποινή, άλλα η βαριά εγκληματικότητα ζει και βασιλεύει. Όμως, οι δικοί μας υπουργοί το μόνο που ξέρουν είναι να πλειοδοτούν σε λαϊκισμό, για να μην τους παίρνουν τη δουλειά οι ακροδεξιοί «του νόμου και της τάξεως».

Κάπως έτσι πορεύονται ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί στην αρχή της δεύτερης τετραετία τους. Τους έχουν πάρει απο κάτω τα προβλήματα, τους κυνηγάνε διάφοροι φόβοι και νομίζουν ότι θα ξεκολλήσουν από το 28% με «όλο νόμους κι αστυνόμους».

Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι, βαρώντας το ντέφι με ακροδεξιές παλάμες, στέλνουν ψηφοφόρους τους στους πάσης φύσεως Βελόπουλους. Και, όταν έρθει η ώρα δεν θα μπορούν να τους μαζέψουν. Και τότε θα αγκομαχούν να (ξανα)πιάσουν το 28%…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα