“Ο Σινουάρ είναι ζωντανός” – Τι λένε οι ΗΠΑ για τον επικεφαλής της Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
Ο νέος ηγέτης της Χαμάς Yahya Sinwar
Ο νέος ηγέτης της Χαμάς Yahya Sinwar AP Photo/Adel Hana

Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο επικεφαλής της Χαμάς είναι ζωντανός.

Ζωντανός και μάχιμος είναι κατά τους Αμερικανούς αξιωματούχους ο Γιαχία Σινουάρ όπως μετέδωσαν οι Times της Νέας Υόρκης τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τις τελευταίες εβδομάδες παράγοντες του Ισραήλ αμφισβητούσαν ότι ο εκ των επικεφαλής της Χαμάς βρίσκεται ακόμη εν ζωή επικαλούμενοι τη διακοπή των επικοινωνιών του, ωστόσο φαίνεται ότι η κατάσταση είναι διαφορετική.

Κατά τους Αμερικανούς πάντως δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Σινουάρ ζει παρά μόνο εκτιμήσεις. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που ζει, η Χαμάς θα εξακολουθήσει, παρά το σφυροκόπημα της Γάζας, να κρατά σκληρή γραμμή και να μην συναινεί στην απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Η εκτίμηση των ΗΠΑ είναι ότι η Χαμάς δεν έχει εκδηλώσει καμία επιθυμία διαπραγμάτευσης τις τελευταίες εβδομάδες την ίδια ώρα που το Ισραήλ “απλώνει” τη στρατιωτική του δράση σε όλη την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στη Γάζα.

“Νεκρός ο Σαφιεντίν”

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, το Ισραήλ βρίσκεται σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν είναι νεκρός.

Ο επικρατέστερος διάδοχος του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ φαίνεται ότι σκοτώθηκε από χτύπημα του Ισραήλ την Πέμπτη στη Βηρυτό, όταν και δόθηκε η εντολή για συνεχείς επιθέσεις στην περιοχή όπου υποτίθεται ότι βρισκόταν ο Λιβανέζος ηγέτης.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την πλευρά της οργάνωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα