ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Προχωρά σε διάσπαση δύο κλάδων και σε σύσταση νέας εταιρείας

Διαβάζεται σε 2'
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή EUROKINISSI

Σχετική ανακοίνωση η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κάνει λόγο για σύσταση εταιρείας για τον κλάδο ανάληψης και εκτέλεσης συμβάσεων σύμπραξης για έργα

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανακοίνωσε ότι προχωρά σε διάσπαση δύο κλάδων και σε σύσταση νέας εταιρείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κλάδος κατασκευής δημόσιων έργων, διαχείρισης αποβλήτων και έργων ΣΔΙΤ θα περάσει στη θυγατρική ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Διαχείριση Παγίων.

Παράλληλα, η ανακοίνωση κάνει λόγο για σύσταση εταιρείας για τον κλάδο ανάληψης και εκτέλεσης συμβάσεων σύμπραξης για έργα υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: “Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” (η “Εταιρεία”) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στις 4 Οκτωβρίου 2024 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό του τόπο, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας, το εγκριθέν από το Διοικητικό Συμβούλιο σχέδιο σύμβασης διάσπασης της Εταιρείας με απόσχιση: (α) του κλάδου κατασκευής δημόσιων έργων, διαχείρισης αποβλήτων και έργων ΣΔΙΤ (ο “Α΄ Κλάδος”) και την εισφορά του στην 100% θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία “ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΑΕ” (η “Επωφελούμενη Με Απορρόφηση”) και (β) του κλάδου ανάληψης και εκτέλεσης συμβάσεων σύμπραξης για έργα υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας (ο “Β΄ Κλάδος” και, από κοινού με τον Α΄ Κλάδο, εφεξής οι “Κλάδοι” και έκαστος ο “Κλάδος”) με σύσταση νέας εταιρείας (η “Επωφελούμενη Με Σύσταση”), σύμφωνα με τα άρθρα 54 παρ. 3, 57 παρ. 4, 58-75 και 83-87 του Ν. 4601/2019, το άρθρο 52 του Ν. 4172/2013, το άρθρο 61 του Ν. 4438/2016, καθώς και τις οικείες διατάξεις του Ν. 4548/2018, όπως ισχύουν (η “Διάσπαση”)”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα