Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Υποψηφιότητα Κασσελάκη …μέσω Τζάκρη με πόθεν έσχες-Αποχώρησαν οι Κασσελακικοί

Διαβάζεται σε 2'
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
SOOC

Δήλωσε πως κατέθεσε το Πόθεν Έσχες του έκπτωτου προέδρου και 87 υπογραφές. Ο.Γεροβασίλη: «Δεν υπάρχουν υποψήφιοι δι αντιπροσώπου».Αποχώρησαν οι Κασσελακικοί.

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε πως κατέθεσε 87 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, όπως και το «Πόθεν Έσχες» του, καταγγέλλοντας προσπάθεια εκτροπής από μια «συγκυριακή πλειοψηφία» στην Κ.Ε. Μια κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη που δήλωσε πως δεν κατατίθενται υποψηφιότητες «δι αντιπροσώπου».

Η Θοδώρα Τζάκρη υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια να αποτραπεί η επανεκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για προετοιμασία «συνεδρίου μέσω zoom».

Ανταπαντώντας η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε πως «οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος».

Σημειώνοντας πως «οποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα». Επίσης είπε πως «ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών».

Νωρίτερα επικράτησε “χάος” στο “κασσελάκικο” στρατοπεδο. Αφού στελέχη που τον υποστηρίζουν όπως ο Θανάσης Οικονόμου δήλωναν ότι …έχουν υποβάλλει κι αυτοί υποψηφιότητα σε μια προσπάθεια να επικρίνουν την απόφαση του προεδρείου της Κ.Ε να δώσει κατά προτεραιότητα τον λόγο στα στελέχη που έχουν δηλώσει πως θα είναι υποψήφιοι.

Να θυμίσουμε επίσης ότι η φράση “θα είμαι υποψήφιος” δεν έχει καταγραφεί ακόμη από τα χείλη του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη. Αφού στο σχετικό βίντεο που δημοσιοποίησε προχθές χρησιμοποιήθηκαν έμμεσες διατυπώσεις και η ερμηνεία περί υποψηφιότητάς του δόθηκε και πάλι από στελέχη που τον υποστηρίζουν.

Αργότερα, τα μέλη της Κ.Ε που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσαν ότι αποχωρούν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και δύο μελών του προεδρείου. Κατήγγειλαν μεθόδευσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας του οργάνου ενοψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα