Κακοκαιρία “Cassandra”: Νεκρός ο αγνοούμενος φύλακας – Σοβαρά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα

Διαβάζεται σε 11'
Νεκρός εντοπίστηκε ο 52χρονος φύλακας, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας
Νεκρός εντοπίστηκε ο 52χρονος φύλακας, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας INTIME NEWS

Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση του 52χρονου φύλακα επιχείρησης που ήταν αγνοούμενος μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Cassandra» στην Αιτωλοακαρνανία. Πού αλλού εντοπίζονται προβλήματα.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Cassandra», η οποία πλήττει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη Δυτική Ελλάδα από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση ενός 52χρονου στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε πριν από λίγο χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση 6 -7 χιλιόμετρα από το σημείο όπου βρισκόταν το φυλάκιό του, κοντά στο χωριό Στράτος.

Τον εντόπισαν άνδρες της ομάδας ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στην περιοχή. Εικάζεται ότι παρασύρθηκε μαζί με το φυλάκιο από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που “έσπασε” λόγω κακοκαιρίας.

Έρευνες για τον εντοπισμό του 52χρονου
Έρευνες για τον εντοπισμό του 52χρονου INTIME NEWS

Ο ίδιος, όπως ανέφερε νωρίτερα στο EΡΤNEWS ο δίδυμος αδερφός του, που παρακολουθούσε από κοντά την πορεία των ερευνών, επικοινώνησε στις 5.30 το πρωί με συνάδελφό του, στον οποίο φέρεται να είπε ότι έβρεχε πολύ και ότι είχε φουσκώσει ο χείμαρρος. Έκτοτε δεν είχε άλλη επικοινωνία και το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό.

Την ίδια στιγμή, στην Κέρκυρα βλάβες προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ τις τελευταίες ώρες προβλήματα εντοπίζονται και στην Αττική λόγω πτώσης δέντρων.

Συγκεκριμένα, λόγω πτώσης δέντρων επί του οδοστρώματος, παρατηρείται αυτή την ώρα δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας του Ασπρόπυργου, στο ρεύμα προς την Αθήνα.

Προβλήματα στο Αγρίνιο

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, λόγω της βροχόπτωσης και της υπερχείλισης χειμάρρων, έχουν προκληθεί προβλήματα στις περιοχές του Στράτου, της Λεπενούς και του Καστρακίου, κοντά στο Αγρίνιο, αλλά και στο Ρίβιο, στη Μαλεσιάδα, στους Αμοργιανούς, στην Πετρώνα και στο Μπαμπαλιό.

Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τέσσερις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Κέρκυρα: Προβλήματα από την κακοκαιρία στην ηλεκτροδότηση

Μεγάλα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί στην Κέρκυρα και τους Παξούς από το απόγευμα της Παρασκευής. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί είναι οι βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ που προκλήθηκαν από κεραυνούς σε διάφορες περιοχές, αλλά και στην πόλη και τα προάστεια της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί από το απόγευμα, καθώς συνεργεία εργάζονται σε όλο το νησί.

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι, και αυτός μπροστά από το αεροδρόμιο, η σπηλιά, ενώ λύματα ξεχειλίζουν από τα φρεάτια.

Η πυροσβεστική κλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις για την απομάκρυνσή κλαδιών και δέντρων σε περιοχές, όπως η Μπενίτσα, η Περίθεια ή στην πόλη της Κέρκυρας, καθώς και για απάντληση υδάτων σε ξενοδοχεία και καταστήματα.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις αερομεταφορές: εξαιτίας της καταιγίδας δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Τα αεροσκάφη είτε επέστρεψαν πίσω είτε προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Ηπειρο

Κόνιτσα, Ζαγόρι και Τζουμέρκα επηρεάστηκαν περισσότερο στον Νομό Ιωαννίνων από την κακοκαιρία. Στη Θεσπρωτία τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή των Φιλιατών.

Στον Δήμο Πωγωνίου έπεσαν δέντρα στον δρόμο προς τον Παρακάλαμο και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να ανοίξει.

Στους Φιλιάτες υπήρξε εισροή υδάτων σε ισόγεια καταστήματα ενώ σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στη Λωρίδα Σαγιάδας όπου βρίσκονται οι μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών της Θεσπρωτίας, όπως και στο δρόμο για το Τελωνείο Μαυροματίου. Καταπτώσεις βράχων καταγράφηκαν και στο Μαυρονέρι.

Πτώσεις δέντρων και κλαδιών, φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από μεγάλους όγκους νερού, ήταν άλλα προβλήματα που διαπιστώθηκαν από την κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή και μηχανήματα έργου πολιτικής προστασίας εργάζονταν όλη τη νύχτα για την απομάκρυνσή τους.

Στο Νομό Ιωαννίνων έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων και κατολισθήσεις κυρίως σε χωριά της Κόνιτσας, του Πωγωνίου και του Ζαγορίου.

Κακοκαιρία: Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε την Πέμπτη (03/10), επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ.

Η επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας θα συνοδεύεται σήμερα, Σάββατο (05/10), με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και έως τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
  2. Μέχρι το απόγευμα, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Έως 29 και τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στις δυτικές Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 29 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες νοτίων διευθύνσεων, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Έως 27 και τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 29 και τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-10-2024

Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ, εκτός από τη Θράκη όπου και εκεί τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). Στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 29 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στη Θράκη ενώ βελτίωση αναμένεται στη ανατολική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά τμήματα) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 και τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, πρόσκαιρα στις δυτικές Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 και στην Κρήτη έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σχεδόν αίθριος.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 και κατά τόπους στα νότια έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.

Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 και τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα