Αποτρόπαιο έγκλημα στην Μασσαλία – Μαχαίρωσαν 50 φορές ανήλικο και τον έκαψαν

Διαβάζεται σε 3'
Αποτρόπαιο έγκλημα στην Μασσαλία – Μαχαίρωσαν 50 φορές ανήλικο και τον έκαψαν
Αστυνομία στη Γαλλία Istock

Ο φόνος του 15χρονου στη Μασσαλία φαίνεται πως σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Δύο φόνοι που φαίνεται να συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών συγκλόνισαν την Μασσαλία, στη νότια Γαλλία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα, Κυριακή (6/10) ανακοίνωσαν τη δολοφονία ενός 15χρονου αγοριού που «μαχαιρώθηκε 50 φορές» και κάηκε ζωντανός.

Η Μασσαλία, είναι μεν η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας αλλά θεωρείται μια από τις φτωχότερες, που μαστίζεται από βία λόγω των ναρκωτικών. Το ιστορικό λιμάνι στη Μεσόγειο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πεδίο σύγκρουσης για τον έλεγχο της εξαιρετικά κερδοφόρας αγοράς ναρκωτικών μεταξύ διαφόρων συμμοριών, όπως η DZ Mafia και η Yoda.

Το πρόβλημα έχει επανέλθει στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, Νικολά Μπεσόν, να δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή ότι τα θύματα και οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων είναι όλο και νεότεροι. Ο 15χρονος δολοφονήθηκε την Τετάρτη (2/10) σε ένα περιστατικό που ο Μπεσόν χαρακτήρισε ως «άνευ προηγουμένου αγριότητα».

Την Παρασκευή, ένας 36χρονος ποδοσφαιριστής, ο Νεσίμ Ραμντάν, δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ» από έναν 14χρονο, σε μια υπόθεση που συνδέεται με τη δολοφονία της Τετάρτης.

Οι δύο τελευταίες αυτές υποθέσεις ανεβάζουν τον αριθμό των φόνων που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών στη Μασσαλία στους 17 από την αρχή του έτους.

Οι αρχηγοί του εμπορίου ναρκωτικών στη Μασσαλία στρατολογούν άτομα μέσω αγγελιών στα social media, «αναθέτοντας» το εμπόριο δρόμου σε νεαρούς γνωστούς ως «jobbeurs».

Ο Μπεσόν δήλωσε την Κυριακή ότι πλέον νεαρά αγόρια ανταποκρίνονται σε αγγελίες όχι μόνο για την πώληση ρητίνης κάνναβης, αλλά και για να σκοτώσουν «χωρίς κανένα ίχνος μετάνοιας ή σκέψης».

Ο 15χρονος είχε προσληφθεί μέσω κοινωνικών δικτύων από έναν 23χρονο κρατούμενο για να εκφοβίσει έναν ανταγωνιστή, βάζοντας φωτιά στην πόρτα του, με την υπόσχεση να πληρωθεί 2.000 ευρώ, ανέφερε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι ο νεαρός κρατούμενος από τις φυλακές Luynes, νότια του Aix-en-Provence, είχε αυτοχαρακτηριστεί μέλος της DZ Mafia.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, ο 15χρονος εντοπίστηκε από μέλη αντίπαλης συμμορίας, τα οποία τον έψαξαν και ανακάλυψαν ότι είχε στην κατοχή του όπλο. Για να τον τιμωρήσουν, τον μαχαίρωσαν επανειλημμένα και στη συνέχεια τον έκαψαν.

«Τον μαχαίρωσαν 50 φορές και τον μετέφεραν στο συγκρότημα κατοικιών Fonscolombes, όπου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, τον έκαψαν ζωντανό», δήλωσε ο Μπεσόν. Ο φίλος του, επίσης 15 ετών, κατάφερε να διαφύγει, πρόσθεσε.

Τον Σεπτέμβριο, ο Franck Rastoul, εισαγγελέας του Εφετείου της Aix-en-Provence, προειδοποίησε για τη μάστιγα της βίας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά.

Η Μασσαλία έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πεδίο σφοδρής σύγκρουσης για τον έλεγχο της αγοράς ναρκωτικών, ανάμεσα σε διάφορες συμμορίες όπως η DZ Mafia και η Yoda.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε πλήρως τις καταστροφικές συνέπειες του εμπορίου ναρκωτικών, το οποίο υπονομεύει τα ίδια τα θεμέλια της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Rastoul.

Ο Rastoul τόνισε ότι οι νέοι «δηλητηριάζονται από τα εύκολα χρήματα του εμπορίου ναρκωτικών» σε τέτοιο βαθμό που δείχνουν «πλήρη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή».

Η βία που σχετίζεται με τα ναρκωτικά προκάλεσε τον αριθμό-ρεκόρ των 49 θανάτων στη Μασσαλία πέρυσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα