Ο πρόεδρος του Ισραήλ καλεί σε εξέγερση “κατά του άξονα που καθοδηγείται από το Ιράν”

Διαβάζεται σε 2'
Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ
Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ AP Photo Mark Schiefelbein, Pool

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο πρόεδρος του Ισραήλ παρακίνησε τους πολίτες σε εξέγερση κατά του αντι-ισραηλινού άξονα, που καθοδηγείται από την Τεχεράνη. Σιωπή για τα αντίποινα του Τελ Αβίβ στο Ιράν.

Σαφή θέση κατά των οργανώσεων που αντιτίθενται του Ισραήλ και επιτίθενται στο στρατό του, πήρε ο πρόεδρος της χώρας, Ισαάκ Χέρτζοκ, σε μια πρωτοφανή κίνηση για τον πρόεδρο να παραχωρήσει συνέντευξη.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Al Arabiya της Σαουδικής Αραβίας, ο Ισαάκ Χέρτζογκ, κάλεσε τους πολίτες τόσο του Λιβάνου, όσο και του Ιράν να «εξεγερθούν» και να αντιταχθούν στον άξονα που καθοδηγείται από το ιρανικό καθεστώς.

«Αν αντισταθούμε μαζί και επιδείξουμε σθένος, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και να δημιουργήσουμε μια δομή τύπου ΝΑΤΟ στην περιοχή, η οποία θα αποκλείσει τον ριζοσπαστισμό», δήλωσε, μιλώντας στα αγγλικά.

Ο Χέρτζογκ απέφυγε να σχολιάσει το πώς μπορεί να αντιδράσει το Ισραήλ στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν, αναφέροντας μόνο πως «υπολογίζουμε όλες τις επιλογές σε αυτό το ζήτημα».

Μιλώντας μια ημέρα πριν από την επέτειο της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε: «Αυτός ο πόλεμος μας έχει επιβληθεί από την αυτοκρατορία του κακού, από το Ιράν και τους συμμάχους του. Έχουμε ακόμη 101 ομήρους στα μπουντρούμια της Γάζας, οι οποίοι υφίστανται απίστευτα δεινά. Και μαχόμαστε τόσο στον βορρά όσο και στον νότο, δηλαδή στη Γάζα και στον Λίβανο. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την εξίσωση και να φέρουμε ελπίδα στους λαούς της Μέσης Ανατολής».

Ο Χέρτζογκ χαρακτήρισε τη στιγμή «χρυσή ευκαιρία» για τις δυνάμεις που επιθυμούν ένα καλύτερο μέλλον στη Μέση Ανατολή, να προχωρήσουν με νέες ιδέες και σχέδια για την επίλυση της σύγκρουσης.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ τόνισε επίσης ότι η χώρα του τηρεί το διεθνές δίκαιο και νοιάζεται βαθιά για τους γείτονές της.

«Οι άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον ως γείτονές μας, και εμείς αξίζουμε μια καλύτερη μέρα και ένα καλύτερο μέλλον ως δικοί τους γείτονες», δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα