Νετανιάχου σε Ισραηλινούς στρατιώτες: “Μαζί θα νικήσουμε”

Διαβάζεται σε 2'
Μπενιαμίν Νετανιάχου
Μπενιαμίν Νετανιάχου Abir Sultan/Pool Photo /AP IMAGES

Το ηθικό των στρατιωτών του θέλησε να αναπτερώσει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την επίσκεψή του στον Λίβανο.

Πραγματοποιώντας επίσκεψη στα σύνορα με τον Λίβανο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε στρατιώτες: “Μαζί θα νικήσουμε”, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο.

“Πριν από έναν χρόνο, υποστήκαμε ένα φρικτό πλήγμα”, δήλωσε αναφερόμενος στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου 2023.

“Κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών που ακολούθησαν, μετατρέψαμε την πραγματικότητα από το ένα άκρο στο άλλο. Όλος ο κόσμος θαυμάζει τα πλήγματα που καταφέρετε στους εχθρούς μας. Μαζί θα αγωνιστούμε και μαζί θα νικήσουμε”.

Επεισόδιο Μακρόν – Νετανιάχου για τα όπλα στη Γάζα

Η έκκληση του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, για διακοπή των προμηθειών όπλων στο Ισραήλ για χρήση τους στη Γάζα, αντιμετωπίστηκε με οργισμένο αντίλογο από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τα σχόλια του Μακρόν απευθύνονταν κυρίως στις ΗΠΑ και ήταν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Γαλλίας να αναβιώσει το αίτημά της για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο.

«Νομίζω ότι σήμερα, η προτεραιότητα είναι να επιστρέψουμε σε μια πολιτική λύση, να σταματήσουμε να προμηθεύουμε όπλα για να οδηγήσουμε τις μάχες στη Γάζα», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του.

«Η Γαλλία δεν τα προμηθεύει», διευκρίνισε αμέσως, στρέφοντας εμμέσως τα φώτα της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, τον κύριο προμηθευτή όπλων του Ισραήλ. Προειδοποίησε επίσης για «μια δυσαρέσκεια που γεννιέται, ένα μίσος που τροφοδοτείται από αυτό» . Ο Λίβανος δεν μπορεί να μετατραπεί σε μια άλλη Γάζα, πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του έφεραν μια γρήγορη απάντηση από τον Νετανιάχου. «Καθώς το Ισραήλ πολεμά τις δυνάμεις της βαρβαρότητας με επικεφαλής το Ιράν, όλες οι πολιτισμένες χώρες θα πρέπει να στέκονται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Ωστόσο, ο πρόεδρος Μακρόν και άλλοι δυτικοί ηγέτες ζητούν τώρα εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ. Ντροπή τους», πρόσθεσε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα