Τηλεφώνημα Νετανιάχου – Μακρόν μετά την ένταση για τα όπλα στη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου
Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου AP

Ο Νετανιάχου επανέλαβε τη θέση του το Ισραήλ αναμένει από τους φίλους του να το στηρίξουν και να μην επιβάλουν περιορισμούς που θα ενισχύσουν τον ιρανικό άξονα του “κακού”.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Κυριακής (6/10) ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε τη θέση του, ότι δεδομένης της στήριξης του Ιράν σε όλα τα μέρη του άξονα τρομοκρατίας, το Ισραήλ αναμένει από τους φίλους του να το στηρίξουν και να μην επιβάλουν περιορισμούς που θα ενισχύσουν τον ιρανικό άξονα του «κακού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Επίσης, τόνισε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ δημιουργούν μια ευκαιρία να αλλάξει η πραγματικότητα στον Λίβανο υπέρ της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή.

Τα φορτία όπλων που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να σταματήσουν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας, για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, είχε δηλώσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ της γαλλικής προεδρίας και του Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση μετά τις δηλώσεις Μακρόν όπου έκανε λόγο για διακοπή της παράδοσης όπλων στο Ισραήλ, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει “ντροπή” τις παραπάνω δηλώσεις και το Ελιζέ να επανέρχεται στο θέμα, επισημαίνοντας τη σταθερή φιλία Γαλλίας – Ισραήλ ενώ χαρακτήρισε την αντίδραση Νετανιάχου “υπερβολική”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα