Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα – Αισθητός στην Αττική

Διαβάζεται σε 2'
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα – Αισθητός στην Αττική

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Θήβα, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 18,7 χλμ.

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (07/10) στη Θήβα, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο 4 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Θήβας. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 18,7 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καταστροφές ή τραυματίες.

Καθησυχαστικός για τη σεισμική δόνηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευ. Λέκκας, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε: «Θεωρώ ότι είναι ένας σεισμός 4,3 βαθμών που προέρχεται από τη ρηξιγενή ζώνη που υπάρχει νότια των Θηβών και έχει μία διεύθυνση Ανατολή, Δύση. Είναι ένα από τα δεκάδες ρήγματα που συνθέτουν αυτή τη ζώνη. Αυτή η ζώνη δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει κάποιο μεγάλο σεισμό, δεδομένου ότι πριν δύο χρόνια μέσα σε 6 μήνες έδωσε περίπου 300 μικρούς σεισμούς. Τότε υπήρχε ένα θέμα, υπήρχε ένα πρόβλημα, δεν πήγαμε σε μεγάλα μεγέθη για να έχουμε κάποιες επιπτώσεις. Θεωρώ ότι αυτός ο σεισμός είναι ουσιαστικά ένας καθυστερημένος μετασεισμός της τότε σεισμικής ακολουθίας»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα