Τι προσδοκά το Μαξίμου από τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ

Διαβάζεται σε 2'
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη
Ο Παύλος Μαρινάκης ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

“Περιμένουμε εάν θα αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη εναλλακτική. Μένει να δούμε εάν ο νέος αρχηγός θα παρουσιάσει κοστολογημένη πρόταση και θα φύγει από το όχι σε όλα”, σχολίασε ο Π. Μαρινάκης.

Με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται και στη Νέα Δημοκρατία, αν και επισήμως φυσικά από το κυβερνητικό στρατόπεδο μένουν σε επίπεδα… αστικής ευγένειας.

Καθώς πάντως η συμμετοχή στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τις 300.000, οι πράσινοι εμφανίζονται αισιόδοξοι πως οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα ότι το Κίνημα επιστρέφει. Ορισμένοι μάλιστα συγκρίνουν με τη συμμετοχή 400.000 στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών της ΝΔ το 2015.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση και η ΝΔ ανησυχούν για “ολική επαναφορά” του ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε καταρχήν ότι: “Κάθε εσωκομματική ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία είναι μία πολύ καλή είδηση για το πολιτικό μας σύστημα.”

Πρόσθεσε δε αφήνοντας εμμέσως αιχμές για το βαθμό συμμετοχής: “Άρα χαιρετίζουμε οποιαδήποτε συμμετοχή ακόμη και εάν δεν δικαίωσε τους πιο αισιόδοξους και τις προσδοκίες”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας: “Μέλλει να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ” και είπε: “Δεν είναι ζήτημα ανησυχίας αλλά προσδοκίας. Αυτό που περιμένουμε είναι να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη εναλλακτική κοστολογημένη, για να γίνονται και συγκρίσεις”.

Προς αποφυγή ερμηνειών σημείωσε ότι: “Την ίδια απάντηση είχα δώσει και μετά την αντίστοιχη διαδικασία στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες ούτε ικανοποιήθηκαν όσοι περίμεναν εναλλακτική”.

Ο κ. Μαρινάκης κατέληξε: “Μένει να δούμε από την επόμενη Δεύτερα που ξεκινά ένας νέος γύρος είτε για τον κ.Ανδρουλάκη, είτε για τον κ.Δούκα – ό,τι αποφασίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – εάν το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει κοστολογημένη πρόταση και θα φύγει από το όχι σε όλα”.

Προανήγγειλε έτσι εμμέσως ότι όποιος και να εκλεγεί στο ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ θα συνεχίζει στη στρατηγική αντιμετώπισης του Κινήματος ως “πράσινο ΣΥΡΙΖΑ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα