Μαρινάκης: Το “όλον” της ΝΔ βρέθηκε στη Ρηγίλλης 

Διαβάζεται σε 3'
Εκδήλωση "Πάμε Ρηγίλλης" για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Εκδήλωση "Πάμε Ρηγίλλης" για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το Μαξίμου πλέον χαμηλώνει τους τόνους για την απουσία Καραμανλή – Σαμαρά από το “πάρτι” για τα 50 χρόνια ΝΔ και ομνύει στην ενότητα του κυβερνώντος κόμματος.

Μετά την ενόχληση, που ξεκάθαρα έδειξε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά από το “πάρτι” για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, το Μαξίμου επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους.

Και αυτό καθώς σε μία εσωκομματική διελκυστίνδα, δεν είναι εύκολο να ηττηθούν δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος και πρωθυπουργοί που έχουν ο καθένας το δικό του κοινό. Ενώ η ΝΔ κινδυνεύει από εσωστρέφεια, έστω και χωρίς ξεκάθαρο αντίπαλο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην κεντροαριστερά.

Ενδεικτικό είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δέχθηκε και πάλι στο briefing ερωτήσεις σχετικά με την απουσία Καραμανλή- Σαμαρά από τα γενέθλια της ΝΔ.

Υπενθύμισε ότι την Παρασκευή είχε απαντήσει σχετικά ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν να τιμηθούν “οι ανώνυμοι Νεοδημοκράτες, που διαχρονικά στήριζαν την παράταξη, χωρίς να περιμένουν κάποια πολιτική αξιοποίηση, ανιδιοτελώς”. Έκανε λόγο για μία μεγάλη γιορτή στην οποία υπήρξε μεγάλη συμμετοχή.

Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης:Ο πρωθυπουργός έβγαλε μία ομιλία ενωτική. Αναφέρθηκε σε όλους τους διατελέσαντες προέδρους της ΝΔ και πρωθυπουργούς της χώρας, τιμώντας την ιστορία παράταξης.” Και πρόσθεσε: “Ήταν επίσης μία πολιτική ομιλία. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε γιατί έχει καταφέρει η ΝΔ να μείνει η μόνη διαχρονικά, καθόλη τη Μεταπολίτευση, μεγάλη ισχυρή παράταξη. Γιατί μένει πιστή στις ιδέες της και την ιδρυτική της διακήρυξη. Αλλά δεν έχει φοβηθεί ποτέ να συμβαδίσει με την εποχή, να διευρυνθεί χωρίς να αλλάξει τη φυσιογνωμία της. Γιατί αποτελεί τη μόνη σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική για τον τόπο”.

Το Μαξίμου ξανά στη γραμμή “ουδέν σχόλιον” για Καραμανλή- Σαμαρά

Επανέλαβε ότι δεν σχολιάζει την ψήφο ή τοποθέτηση ή απόφαση των δύο πρώην προέδρων και πρωθυπουργών. “Ηταν δική τους επιλογή και απόφαση. Άπαντες τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην παράταξη με πρώτους τους ανώνυμους αγωνιστές”, πρόσθεσε.

Στο ερώτημα εάν παραμένει εσωκομματικά ισχυρός ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκλεγμένος από τη βάση της ΝΔ. Έχει πετύχει τα μεγαλύτερα εκλογικά αποτελέσματα.” Σχολίασε μάλιστα: “Δεν θυμάμαι άλλον πρωθυπουργό μέσα σε χρόνια τόσων πολλών εισαγόμενων κρίσεων να επανεκλεγεί με μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι την πρώτη φορά και ως πρωθυπουργός δεύτερης τετραετίας να δείχνει η κυβέρνηση και ο ίδιος τέτοια ανθεκτικότητα”.

Κληθείς να σχολιάσει τις ερμηνείες που συνδέουν την απουσία Καραμανλή- Σαμαρά με το “μπαράζ” ερωτήσεων βουλευτών της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι αυτό απέχει από την πραγματικότητα. Επικαλέστηκε ότι την πρώτη τετραετία έγιναν πάνω από έξι χιλιάδες ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και έκανε λόγο για “αφήγημα που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι για να συμψηφίσουν τα εσωκομματικά άλλων κομμάτων”.

Ο κ. Μαρινάκης κατέληξε λέγοντας ότι: “Το όλον της ΝΔ, που είναι οι υποστηρικτές του κόμματος, βρέθηκε στη Ρηγίλλης την Παρασκευή”. Φράση που παραπέμπει στο “όλον ΠΑΣΟΚ”, που έλεγε κάποτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα