Beyonce Daniela Vesco/Invision for Parkwood Entertainment/AP Images

ΥΠΟΘΕΣΗ P. DIDDY: ΠΟΙΟΙ CELEBRITIES “ΤΡΩΝΕ” ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ CANCEL ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Ποιοι είναι οι διάσημοι που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο διαδικτυακού cancel λόγω της στενής σχέσης τους με τον ράπερ P. Diddy.

Η υπόθεση του P. Diddy και οι καταγγελίες που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση, σωματική βία και διακίνηση ναρκωτικών έχουν οδηγήσει σε σημαντικές αντιδράσεις στο Χόλιγουντ και τα social media.

Η υπόθεση του Αμερικανού ράπερ έχει φέρει στο φως πολλές σκοτεινές πλευρές της βιομηχανίας του θεάματος, με αρκετές διασημότητες να δέχονται έντονη κριτική από το κοινό.

Η αυξανόμενη πίεση στα social media και η απαίτηση των fans για μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία από τους διάσημους έχει κάνει πολλές από αυτές τις προσωπικότητες να σκεφτούν τις μελλοντικές κινήσεις τους. Η σιωπή και η απουσία τοποθέτησης από πλευράς των διασημοτήτων συχνά ερμηνεύεται ως συνενοχή ή αποστασιοποίηση, γεγονός που οδηγεί σε cancel, σε πλατφόρμες όπως το Twitter και το Instagram.

Με την εξάπλωση των social media, οι celebrities δεν είναι πια μακρινές φιγούρες, αλλά προσβάσιμες προσωπικότητες που μοιράζονται προσωπικές τους στιγμές και αλληλεπιδρούν με τους θαυμαστές τους. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια αίσθηση οικειότητας, η οποία συχνά μετατρέπεται σε κριτική και καταδίκη.

Πολλοί διάσημοι που συνδέονται με τον Diddy δέχονται κριτική και “ακυρώνονται” αυτή τη στιγμή από το κοινό. Παρακάτω, ακολουθεί μια παρουσίαση διασημοτήτων που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του διαδικτυακού αυτού cancel.

ΥΠΟΘΕΣΗ P. DIDDY: ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΡΩΝΕ CANCEL ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Beyoncé και Jay-Z

Τις τελευταίες ημέρες, το όνομα της Beyoncé έχει γίνει θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά οι λόγοι δεν είναι καθόλου θετικοί. Μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες η διάσημη ποπ καλλιτέχνιδα έχει χάσει κοντά στα 2 εκατομμύρια followers στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, εξαιτίας μιας σειράς αναρτήσεων στο διαδίκτυο και δημοσιευμάτων που αφορούν την ίδια και τη σχέση της με τον P. Diddy.

P. Diddy, Jay Z, Beyonce
P. Diddy, Jay Z, Beyonce το 2015 AP Photo/Bebeto Matthews

Η ακύρωση της Μπιγιονσέ συνδέεται με τους δεσμούς της με τον μουσικό παραγωγό P. Diddy. Τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί πολλές φωτογραφίες της Μπιγιονσέ σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε ο P. Diddy, ενώ πολλές θεωρίες συνωμοσίας εμπλέκουν αυτή τη σχέση με πολύ σοβαρές κατηγορίες.

@yourgossipx Why is Beyoncé defending P. Diddy now 😫😖 #diddy #beyonce #jayz #jcol #fyp #foryou ♬ Originalton – yourgossipx

Σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, τα εγκλήματα φέρεται να διαπράττονταν κατά τη διάρκεια πάρτι, τα οποία περιλάμβαναν «ιδιωτικές παραστάσεις» με σεξεργάτες/τριες, σε πολύ αμφίβολα πλαίσια. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για νάρκωση ατόμων με ουσίες στα ποτά τους και για πολυήμερο βιασμό τους.

Η συχνή παρουσία της Μπιγιονσέ και του συζύγου της, Jay-Z, στα πάρτι του P. Diddy έχει οδηγήσει πολλούς χρήστες του διαδικτύου να πιστεύουν ότι η καλλιτέχνιδα γνώριζε τι συνέβαινε, με αποτέλεσμα οι χρήστες των social media να δημοσιεύουν θεωρίες συνωμοσίας και αναπόδεικτες υποθέσεις. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί από τους θαυμαστές της αποφάσισαν να την κάνουν unfollow σε διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες.

Η Beyonce και ο σύζυγός της, φωτογραφίζονται επώνυμα, αλλά και ανώνυμα στο διαδίκτυο, ως τα εκτελεστικά όργανα του Diddy, ή τα πρόσωπα που χειραγωγούσαν τον ράπερ. Ιδιαίτερα το TikTok, κατακλύζεται από βίντεο ανθρώπων, που σχολιάζουν τις εξελίξεις και αναπαράγουν τη θεωρία ότι υπεύθυνοι για όλα όσα συνέβαιναν στα freak off πάρτι είναι οι τρεις τους, δηλαδή ο Diddy, η Beyonce και ο Jay-Z.

@rhiannoncunningham Just reiterating i’m not saying I believe any of this (i just love conspiracies) but what do you all think about this PDiddy/Beyonce stuff??? #conspiracy #conspiracytheory #conspiracytiktok ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Η Beyoncé και ο Jay-Z βρίσκονται στη μέση μιας σφοδρής κριτικής λόγω της μακροχρόνιας φιλίας τους με τον Diddy. Οι θαυμαστές τους περιμένουν να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τις πράξεις του, καθώς η επιρροή τους μπορεί να έχει σημαντική βαρύτητα στη δημόσια αντίληψη.

Η κοινή γνώμη τους κατηγορεί ότι αγνόησαν τις επιπτώσεις των πράξεών του και ότι η σιωπή τους μπορεί να ερμηνευθεί ως αποδοχή. Οι επικρίσεις γίνονται εντονότερες, καθώς κάποιοι αναφέρουν ότι ενδέχεται να έχουν επωφεληθεί επαγγελματικά από τη σχέση τους με τον Diddy. Το γεγονός ότι το ζευγάρι είναι συχνά εκτεθειμένο σε κοινωνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις με τον Diddy δημιουργεί περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με την ηθική τους στάση.

Paris Hilton

Η Hilton έχει παραστεί σε πολλά πάρτι που διοργάνωνε ο Diddy, καθιστώντας την μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες των κοινωνικών αυτών εκδηλώσεων. Αυτή η σχέση δεν περιορίζεται μόνο στη φιλία, αλλά περιλαμβάνει και επιχειρηματικές συνεργασίες, καθώς οι δύο έχουν προωθήσει την εικόνα του lifestyle που κυριαρχεί στα media.

Η συμμετοχή της Hilton σε αυτά τα πάρτι ενίσχυσε την εικόνα της ως μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στις ΗΠΑ. Ωστόσο, με την εμφάνιση των κατηγοριών εναντίον του Diddy, αυτή η δημόσια εικόνα έχει αρχίσει να κλονίζεται.

Paris Hilton Και P. Diddy το 2010 AP Photo/Jae C. Hong

Οι θαυμαστές και οι επικριτές τονίζουν ότι η Hilton φαίνεται να αγνόησε τις φήμες σχετικά με τη συμπεριφορά του Diddy. Αυτή η αγνόηση έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με την ηθική της στάση και την υπευθυνότητά της ως δημόσιο πρόσωπο.

Με τις πρόσφατες κατηγορίες κατά του Diddy, οι θαυμαστές και οι επικριτές της επισημαίνουν ότι, παρά την επίγνωση των φημών για την προσωπικότητα και το ήθος του, εκείνη συνέχιζε να συμμετέχει σε αυτά τα πάρτι.

Η αντίληψη ότι η Hilton, μια γυναίκα με μεγάλη επιρροή, αγνόησε τις προειδοποιήσεις σχετικά με την εγκληματική δράση του Diddy, την τοποθετεί σε μια αμφιλεγόμενη θέση. Επιπλέον, οι επικριτές την κατηγορούν ότι ενδέχεται να έχει επωφεληθεί από την παρουσία της στις εκδηλώσεις του Diddy, γεγονός που ενισχύει την κριτική και το cancel σε βάρος της.

Jennifer Lopez

Η Jennifer Lopez έχει ένα μακρύ ιστορικό σχέσης με τον P. Diddy, καθώς υπήρξαν ζευγάρι στο παρελθόν. Ωστόσο, οι πρόσφατες κατηγορίες εναντίον του Diddy φέρνουν τη Lopez αντιμέτωπη με διαδικτυακό cancel.

Οι θαυμαστές της αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να τον γνώριζε και να διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί του, ενώ υπήρχαν ήδη φήμες και υποψίες για την προσωπικότητά του.

Jennifer Lopez - P. Diddy το 2000
Jennifer Lopez - P. Diddy το 2000 AP Photo/Reed Saxon

Η Jennifer Lopez, γνωστή για την επιδραστική της καριέρα στη μουσική και τον κινηματογράφο, βρίσκεται υπό έντονη πίεση λόγω των κατηγοριών εναντίον του P. Diddy. Η σχέση της με τον Diddy, που υπήρξε ρομαντική στο παρελθόν, προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στη δημόσια συζήτηση γύρω από την εικόνα της και την ηθική της στάση.

Οι επικριτές την κατηγορούν ότι η στάση της μπορεί να είναι δείγμα σιωπής εν γνώσει της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως ευνοεί μια συνεργασία ή μια σχέση που δεν είναι ηθικά σωστή.

Ashton Kutcher

Ο Ashton Kutcher έχει εμφανιστεί ουκ ολίγες φορές σε εκδηλώσεις του Diddy και έχει συνδεθεί μαζί του μέσω κοινού κύκλου φίλων και συνεργατών. Όμως, με την έξαρση των κατηγοριών κατά του Diddy, οι θαυμαστές αρχίζουν να αναρωτιούνται τι μπορεί να γνωρίζουν οι celebrities που συμμετείχαν σε αυτά τα πάρτι.

 Ashton Kutcher, Demi Moore και P. Diddy το 2009
Ashton Kutcher, Demi Moore και P. Diddy το 2009 AP Photo/Dan Steinberg

Ο Kutcher μοιράστηκε πριν χρόνια: «Αν είσαι ελεύθερος άντρας, μάλλον δεν υπάρχει καλύτερος άνθρωπος για να κάνεις παρέα [από τον P. Diddy]». Όταν ο Kutcher εμφανίστηκε στην εκπομπή Hot Ones στο Youtube το 2019, ήταν πολύ επιφυλακτικός όταν του ζητήθηκε να αποκαλύψει τι συμβαίνει σε αυτά τα περίφημα πάρτι, απαντώντας: «Έχω πολλά που δεν μπορώ να πω». Ο δισταγμός του φαίνεται πλέον ιδιαίτερα ύποπτος.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο πλούσιος τρόπος ζωής του Diddy και η τάση του για πάρτι προσέλκυσαν την προσοχή πολλών διασημοτήτων, με λίστες καλεσμένων που συχνά εμφανίζουν κορυφαία ονόματα του Χόλιγουντ. Αλλά καθώς ο Kutcher μπήκε στις συζητήσεις για τον αντίκτυπο της φιλίας τους στην καριέρα του, αναγνώρισε: «Η φιλία μας με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα με κάτι που εξακολουθεί να είναι πολύ άβολο».

Η άρνηση να αποστασιοποιηθεί δημόσια από τον Diddy, καθώς και η απουσία οποιασδήποτε καταδίκης των πράξεών του, τον φέρνουν στο επίκεντρο της κριτικής και της cancel culture.

Leonardo DiCaprio

Ο Leonardo DiCaprio είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς στον κόσμο, αλλά και αυτός έχει συνδεθεί με τον Diddy εδώ και πάνω από 20 χρόνια, μέσω των κοινωνικών εκδηλώσεων και των πάρτι που αγαπούσαν να οργανώνουν.

Leonardo DiCaprio και P. Diddy το 2004
Leonardo DiCaprio και P. Diddy το 2004 AP Photo/Paul Sancya

Ο Ντίντι μοιράστηκε το 2017 με τη Vogue ότι ο Ντι Κάπριο ήταν ο «νούμερο ένα καλεσμένος» του στη λίστα προσκλήσεων για το πάρτι του. Ο πρωταγωνιστής του Τιτανικού εθεάθη να χορεύει στο πάρτι των 50ων γενεθλίων του ράπερ το 2019. Τότε, δήλωναν πολύ καλοί φίλοι.

Η προσπάθειά του να αποστασιοποιηθεί από τον ράπερ, διατηρώντας τη σιωπή του, προκαλεί σκεπτικισμό. Οι θαυμαστές αναρωτιούνται αν αυτή η αποστασιοποίηση είναι ειλικρινής ή αν είναι μια τακτική για να προστατέψει την εικόνα του. Η αναζήτηση φωτογραφιών και βίντεο από την παρελθόν, που δείχνουν την παρουσία του κοντά στον Diddy, ενισχύει την αίσθηση ότι δεν μπορεί να αποσυνδεθεί εύκολα από τις συνέπειες της σχέσης τους.

Kardashians

Η οικογένεια Kardashian, και συγκεκριμένα οι αδελφές Kim και Khloé, έχουν υπάρξει στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω της σχέσης τους με διάφορους ράπερς και μουσικούς. Ο P. Diddy έχει συνδεθεί με την οικογένεια μέσω κοινωνικών εκδηλώσεων, πάρτι και συνεργασιών.

Ο Diddy και οι Kardashians έχουν φιλική σχέση που χρονολογείται εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, και πολλές φορές έχουν εμφανιστεί σε κοινές εκδηλώσεις, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε διάφορα πάρτι που διοργάνωνε ο Diddy. Αυτή η φιλία, ωστόσο, είναι τώρα υπό την επιρροή των κατηγοριών κατά του Diddy.

Με την έξαρση των κατηγοριών, οι θαυμαστές και οι επικριτές της οικογένειας Kardashian έχουν αρχίσει να αναζητούν κάθε φωτογραφία και ανάρτηση που τους συνδέει με τον Diddy. Οι χρήστες των social media εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, θεωρώντας ότι οι Kardashians θα έπρεπε να έχουν αποστασιοποιηθεί από τον ράπερ, γνωρίζοντας τις φήμες και τις κατηγορίες που τον περιβάλλουν εδώ και πάρα πολύ έτη.

Η οικογένεια Kardashian έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική για την απόφασή της να διατηρεί τις φιλικές σχέσεις της με τον Diddy παρά τις σοβαρές κατηγορίες. Αυτή η αίσθηση ότι η οικογένεια δεν παίρνει θέση, έχει συνέπειες στην εικόνα τους, καθώς η cancel culture συνεχίζει να επηρεάζει τη δημόσια αντίληψη. Πολλοί θαυμαστές έχουν εκφράσει την επιθυμία να δουν τη Kim και την Khloé να καταδικάζουν δημόσια τις πράξεις του Diddy, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι και σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα