Τα μηνύματα Μπάιντεν-Χάρις για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Διαβάζεται σε 2'
Τα μηνύματα Μπάιντεν-Χάρις για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
AP Photo/Susan Walsh, File

Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρι στέλνουν τα δικά τους μηνύματα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Τι είπαν για Ισραήλ και για τους Παλαιστιίνιους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε «απόλυτα αφοσιωμένος στην ασφάλεια του Ισραήλ» σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα (7/10) στη δημοσιότητα, έναν χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, στην οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι.

«Η 7η Οκτωβρίου θα μείνει στην Ιστορία επίσης ως μια μαύρη μέρα για τους Παλαιστίνιους λόγω της σύγκρουσης που ξεκίνησε η Χαμάς εκείνη την ημέρα. Μεγάλος αριθμός αμάχων έχει υποφέρει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς της σύγκρουσης», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, Κάμαλα Χάρις, ανέφερε σε μια ανακοίνωση: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη φρίκη της 7ης Οκτωβρίου 2023».

«Είμαι συντετριμμένη από το μέγεθος του θανάτου και της καταστροφής στη Γάζα στη διάρκεια του περασμένου χρόνου», ανέφερε η Χάρις, προσθέτοντας: «Πάντα θα αγωνίζομαι ώστε οι Παλαιστίνιοι να μπορέσουν να υλοποιήσουν το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, την ελευθερία, την ασφάλεια και την αυτοδιάθεση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα