Πήρε εξιτήριο η Μπακοδήμου που νοσηλεύτηκε για ημέρες στην εντατική

Διαβάζεται σε 2'
Πήρε εξιτήριο η Μπακοδήμου που νοσηλεύτηκε για ημέρες στην εντατική
Η Μαρία Μπακοδήμου πήρε εξιτήριο μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία της. Papadakis

Η Μαρία Μπακοδήμου βρέθηκε στην εντατική γνωστής ιδιωτικής κλινικής μετά το αλλεργικό σοκ που της προκάλεσε φάρμακο διαγνωστικής εξέτασης.

Τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε η Μαρία Μπακοδήμου, κατά την επίσκεψή της σε γνωστή ιδιωτική κλινική των Αθηνών για να κάνει κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις.

Σε μια της χορηγήθηκε φαρμακευτική ουσία που της προκάλεσε αναφυλαξία (αλλεργικό σοκ).

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του αλλεργιολόγου, στρατιωτικού γιατρού Δρ Κωνσταντίνου Πεταλά «το αλλεργικό σοκ (αναφυλαξία) αποτελεί μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση υπερευαισθησίας που μπορεί να επιφέρει τον θάνατο.

Είναι ταχύτατης έναρξης (λεπτά έως μερικές ώρες) και συνήθως συμμετέχουν πολλά οργανικά συστήματα (δέρμα-βλεννογόνοι 90%, αναπνευστικό 65%, λάρυγγας 25%, πεπτικό 25%, καρδιαγγειακό 30%).

Η συχνότητα του αλλεργικού σοκ σε όλη τη διάρκεια της ζωής και από όλους τους προκλητικούς παράγοντες είναι τουλάχιστον 1% επί του γενικού πληθυσμού».

Αμέσως η δημοφιλής παρουσιάστρια μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου την παρακολουθούσαν για κάποια 24ωρα.

Πάντα σύμφωνα με τον ειδικό «η αρχική αντιμετώπιση περιλαμβάνει την κατοχή ενός πρωτοκόλλου, την αξιολόγηση του ασθενούς, στη συνέχεια την κλήση για βοήθεια, τη χορήγηση ενέσιμης επινεφρίνης (αδρεναλίνης) ενδομυϊκά στο μέσο-έξω μηριαίο, και τοποθέτηση του ασθενούς σε ύπτια ή σε άνετη θέση.

Συμπληρωματική χορήγηση οξυγόνου, ενδοφλέβια και καρδιοπνευμονική ανάνηψη θα πρέπει να παρέχονται κατ’ ανάγκη.

Θα πρέπει να παρακολουθείται ο καρδιακός ρυθμός και λειτουργία, η αρτηριακή πίεση και η οξυγόνωση, εάν είναι εφικτό, ενώ Η1-αντισταμινικά, Η2-αντισταμινικά, γλυκοκορτικοειδή και β2-δρενεργικοί αγωνιστές δεν πρέπει να χορηγούνται πριν από την επινεφρίνη ή ως μονοθεραπεία.

Οι ασθενείς με αναφυλαξία ανθεκτική στην επινεφρίνη, σε συμπληρωματικό οξυγόνο και στην ενδοφλέβια χορήγηση υγρών, χρειάζονται μονάδα εντατικής θεραπείας με αερισμό και υποστήριξη με ινότροπα».

Σταδιακά η κατάσταση της Μαρίας Μπακοδήμου παρουσίαζε βελτίωση κι έτσι τη Δευτέρα 7/10 πήρε εξιτήριο.

Η πρώην συνεργάτιδά της, Νάνσυ Παραδεισανού έπαθε σοκ στο άκουσμα της πληροφορίας που δεν γνώριζε, κατά την παρουσία της σε event.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα