Σύγκρουση λεωφορείων στη Γερμανία με 50 τραυματίες

Διαβάζεται σε 2'
Σύγκρουση λεωφορείων στη Γερμανία με 50 τραυματίες
300 άτομα έκτακτης ανάγκης επιστρατεύτηκαν μετά τη σύγκρουση λεωφορείων στο Ρέγκενσμπουργκ. nordbayern.de

Για άγνωστους ακόμα λόγους, ένα λεωφορείο προσέκρουσε πάνω σε άλλο στο Ρέγκενσμπουργκ, με συνέπεια να τραυματιστούν 50 άτομα -πέντε πιο σοβαρά.

Το απόγευμα της Δευτέρας δυο λεωφορεία που κινούνταν το ένα πίσω από το άλλο, συγκρούστηκαν στην γέφυρα Nibelungen του Ρέγκενσμπουργκ, στη νοτιοανατολική Γερμανία. Πενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων έφεραν πιο σοβαρά τραύματα. Οι αρχές ενημέρωσαν ότι δεν απειλείται η ζωή τους.

Ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στην καμπίνα του και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του. Ήταν εκ των βαριά τραυματιών της σύγκρουσης, οι λόγοι της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Freie Presse https://www.freiepresse.de/nachrichten/panorama/rund-50-verletzte-bei-busunfall-in-regensburg-artikel13553419#google_vignette, τα δύο λεωφορεία κινούνταν νότια στη γέφυρα Nibelungen πάνω από τον Δούναβη γύρω στις 17.15, όταν έπεσε το ένα πάνω στο άλλο.

Πάνω από 300 άτομα έκτακτης ανάγκης -μεταξύ των οποίων, περίπου 30 αστυνομικοί, περίπου 110 πυροσβέστες και περίπου 170 διασώστες καθώς και ένα ελικόπτερο διάσωσης- έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος.

Η γέφυρα έκλεισε και στις δυο κατευθύνσεις για ώρες, έως ότου απομακρυνθούν τα λεωφορεία και καθαριστεί το οδόστρωμα.

Την ίδια ημέρα, λεωφορείο στη Δρέσδη, για αδιευκρίνιστους λόγους- μπήκε στην αντίθετη λωρίδα πολυσύχναστου δρόμου και σταμάτησε την πορεία σε δέντρο που εν συνεχεία έπεσε πάνω στο όχημα. Τριάντα άτομα τραυματίστηκαν, με δυο να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα