Τραγωδία σε λούνα παρκ: Κακουργηματική δίωξη σε τρεις για τον θάνατο του 19χρονου

Διαβάζεται σε 2'
Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Διώξεις σε βάρος τριών ατόμων για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διώξεις σε επιπλέον υπευθύνους.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο με πράξη ή με παράλειψη σε βάρος του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και του χειριστή του φονικού παιχνιδιού και για απλή συνέργεια στην πράξη σε βάρος του μηχανικού που βεβαίωσε το ασφαλές της εγκατάστασης άσκησε ο εισαγγελέας Πολυγύρου για την υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στις 19 Αυγούστου. Η δίωξη στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενδεχομένως προκύψει από την ανάκριση.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πολυγύρου Ξενοφών Κίτσας ήταν αυτός που είχε παραγγείλει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης και πήρε στα χέρια του τη δικογραφία μετά την παροχή εξηγήσεων από τα τρία πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, η δικογραφία που είναι ήδη ογκώδης και περιλαμβάνει δύο πορίσματα, διαβιβάζεται στον ανακριτή Πολυγύρου ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία της έρευνας. Στο πλαίσιο της ανάκρισης δεν αποκλείεται να αποδοθούν ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα για τα οποία ήδη υπάρχουν αναφορές ότι εμπλέκονται στη διαδικασία του ελέγχου της εγκατάστασης.

Για την υπόθεση είναι ήδη σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση που διερευνά το θέμα των αδειοδοτήσεων. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας έχουν κληθεί και έδωσαν εξηγήσεις ως ύποπτοι η δήμαρχος Κασσάνδρας και ένας υπάλληλος ενώ αναμένεται να κληθεί και μία αντιδήμαρχος που κατονομάστηκε από τη δήμαρχο. Το περιεχόμενο της προκαταρκτικής ενδεχομένως να αξιοποιηθεί από τις ανακριτικές αρχές της Χαλκιδικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα