Αχτσιόγλου για προσχέδιο προϋπολογισμού: ΦΠΑ για τους πολλούς, 28 ευρώ αύξηση κοροϊδία για εργαζόμενους

Διαβάζεται σε 3'
Έφη Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού εξαπέλυσε η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για συνέχιση της φτωχοποίησης των εργαζομένων

Δήλωση με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού του 2025 την Δευτέρα (07/10) στη Βουλή πραγματοποίησε η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου.

Στη δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου κατηγορεί την κυβέρνηση για το επιπλέον ΦΠΑ που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, στηλιτεύοντας τα δισεκατομμύρια κερδών για τράπεζες και ενέργεια  και επισημαίνει πως “ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει στους εργαζόμενους, στα λαϊκά και στα μεσαία στρώματα ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα, παρά μόνο να επωμιστούν τα βάρη για τα πλεονάσματα φόρων και κερδών”.

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

“Προϋπολογισμός ΝΔ για το 2025: ΦΠΑ για τους πολλούς, δισεκατομμύρια κερδών για τράπεζες και ενέργεια, 28 ευρώ αύξηση κοροϊδία για εργαζόμενους”

Το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2025, όπως και το Μεσοπρόθεσμο 2025-2028 επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσει, χωρίς καμία παρέκκλιση, την πολιτική φτωχοποίησης των εργαζομένων, των λαϊκών και των μεσαίων στρωμάτων, για να τροφοδοτεί τα κέρδη και τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και των ολιγοπωλίων.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα έχουν να περιμένουν αυξήσεις της τάξης των 28 και των 34 ευρώ καθαρά κατ’ έτος για τα επόμενα τρία χρόνια και αυτό θα είναι το μερίδιό τους από την ανάπτυξη, για την οποία η κυβέρνηση πανηγυρίζει, ενώ τράπεζες, σούπερ-μάρκετ, εταιρείες ενέργειας και διύλισης κάνουν πάρτι κερδών.

Τα φορολογικά έσοδα από ΦΠΑ θα συνεχίσουν το ράλι τους, σε συνδυασμό με την αμείωτη ακρίβεια. Το 2025 οι πολίτες θα πληρώσουν επιπλέον 1,25 δισ. για ΦΠΑ σε σχέση με φέτος και σε σχέση με το 2023 η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ θα είναι πάνω από 3 δισ.

Επίσης, το 2025 η αύξηση του φόρου εισοδήματος των πολιτών θα είναι σχεδόν πενταπλάσια από αυτή των επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως επίτευγμα τη νομοθετημένη από το 2017 και υποχρεωτική αύξηση των συντάξεων, ενώ μειώνει εκ νέου τις ασφαλιστικές εισφορές υπονομεύοντας την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων για να ενισχύσει ξανά, όπως και με τις προηγούμενες μειώσεις φόρων και εισφορών, τα επιχειρηματικά κέρδη.

Ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει στους εργαζόμενους, στα λαϊκά και στα μεσαία στρώματα ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα, παρά μόνο να επωμιστούν τα βάρη για τα πλεονάσματα φόρων και κερδών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα