TEDxAthens 2024: Ένας “από μηχανής θεός” για το μέλλον της ανθρωπότητας

Διαβάζεται σε 4'
TEDxAthens
TEDxAthens

Η 24MEDIA στήριξε την 15η διοργάνωση του TEDxAthens, του θεσμού που εμπνέει, προβληματίζει και διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης μέσω της αφήγησης και των εμπειριών.

Το ψηφιακό πεπρωμένο μας, τις ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις που συνθέτουν έναν πολύπλοκο κόσμο, τους κινδύνους που ελοχεύουν αλλά και τα ευεργετήματα της τεχνολογικής επέλασης “άγγιξε” το TEDxAthens 2024 με μία διοργάνωση που λειτούργησε σαν “Από μηχανής Θεός”.

TEDxAthens
TEDxAthens

Γιορτάζοντας τα 15 χρόνια ύπαρξης το TEDxAthens έθεσε επί τάπητος ζητήματα, σκέψεις και προβληματισμούς που ανακύπτουν από την συνύπαρξη του ανθρώπου με την τεχνολογία. Τόσο οι ομιλιτές που στάθηκαν στο κόκκινο χαλί του TEDx όσοι και εκείνοι που αποτέλεσαν τα πάνελ της εναλλακτικής σκηνής έβαλαν το δικό τους λιθαράκι, μέσω των γνώσεων και των εμπειριών τους ώστε να εξερευνήσουμε το θολό – ακόμα – τοπίο της τεχνολογικής επανάστασης που βιώνουμε.

Η 24MEDIA, ως χορηγός επικοινωνίας, στήριξε τη διοργάνωση που έδωσε το βήμα σε προσωπικότητες που διαπρέπουν διεθνώς για να εξερευνήσουν τα όρια της καινοτομίας και να αποκτήσουν νέα οπτική για τον κόσμο.

Οραματιζόμενοι έναν κόσμο όπου η σύζευξη της ανθρωπότητας με την τεχνολογία είναι αρμονική, δίκαιη και ενδυναμωτική, οι διοργανωτές και οι συντελεστές του TEDx Athens 2024 προσέγγισαν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων σε διάφορους τομείς όπως η υγεία και η εκπαίδευση αλλά ταυτόχρονα κλήθηκαν να διερωτηθούν από κοινού με τους επισκέπτες για το αποτύπωμα της παρουσίας αλλά και της απουσίας της τεχνολογίας στην ψυχική υγεία και την καθημερινότητα.

TEDxAthens
TEDxAthens

Γύρω από τον άξονα του “Χ ΜACHINA” πρωταγωνιστές του μέλλοντος, όπως ο πολυτάλαντος σκηνοθέτης Patrick Tatopoulos ή η πρώην πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ Evy Poumpouras, πραγματικοί ήρωες όπως η Muzoon Almellehan και ο Dimitris Papanikolaou, αλλά και επιστήμονες όπως  Dr. Antonia Pontiki, μηχανικός βιοϊατρικής και ειδικός στις εφαρμογές της προσθετικής κατασκευής στην υγεία, και η Dr. Maria Neira, Διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατάφεραν να καλλιεργήσουν νέα μονοπάτια σκέψης και να εμπνεύσουν το κοινό.

Ως παρουσιαστές της διοργάνωσης, ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος και ο Δημήτρης Δημόπουλος υποδέχθηκαν και συντρόφευσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κοινό και ομιλητές.

TEDxAthens
TEDxAthens

Μιλώντας στην κάμερα του NEWS 24/7 μέλη της διοργάνωσης, εθελοντές, ομιλητές, συμμετέχοντες στα πάνελ της εναλλακτικής σκηνής και επισκέπτες εξέφρασαν τις σκέψεις τους, απάντησαν στο ερώτημα “τι σημαίνει Χ ΜACHINA για εσάς” και μοιράστηκαν την εμπειρία τους από τον θεσμό σχετικά με την προώθηση καινοτόμων ιδεών.

TEDxAthens
TEDxAthens

το TEDxAthens 2024 φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, στην Πειραιώς 260, και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αφήγησής του, πραγματευόμενο επίκαιρα θέματα για ένα καινοτόμο και ταυτόχρονα ασφαλές μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα