ΣΥΡΙΖΑ: Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των υποψήφιων προέδρων

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ: Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των υποψήφιων προέδρων
Menelaos Myrillas / SOOC

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, αργά το βράδυ της Τρίτης, τα Πόθεν Έσχες των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσιότητα μετά από κάτι παραπάνω από έναν χρόνο και υπό το καθεστώς συνεχών πιέσεων η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης του Στέφανου Κασσελάκη. Μαζί και των 4 άλλων υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Παύλου Πολάκη, του Απόστολου Γκλέτσου, του Σωκράτη Φάμελλου και του Νικόλα Φαραντούρη.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις των δύο που διαθέτουν την βουλευτική ιδιότητα για το 2023 ήταν ούτως ή άλλως γνωστές αφού έχουν κατατεθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη και του Στέφανου Κασσελάκη πρόκειται για τα Πόθεν Έσχες του 2023 άρα αφορούν την χρήση του 2022.

Το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη κατατίθεται -όπως αναφέρεται- για την περίοδο που ήταν υπόχρεος. Δηλαδή από τις 23 Σεπτέμβρη του 2023. Αφορά επίσης αποκλειστικά τα δικά του περιουσιακά στοιχεία.

Οι Σωκράτης Φάμελλος και Νικόλαος Φαραντούρης έχουν καταθέσει δηλώσεις του 2024 (χρήση 2023).

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι το Πόθεν Έσχες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται υπό το καθεστώς εισαγγελικής έρευνας. Αιτία το ότι ήταν ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρίας την ίδια περίοδο που είχε την ιδιότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γεγονός ασυμβίβαστο με βάση την νομοθεσία που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη

kasselakis

Το Πόθεν Έσχες του Απόστολου Γκλέτσου

gkletsos

Το Πόθεν Έσχες του Παύλου Πολάκη

polakis

Το Πόθεν Έσχες του Σωκράτη Φάμελλου

famellos

Το Πόθεν Έσχες του Νικόλαου Φαραντούρη

farantouris

 

Η ανάρτησή τους στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ήρθε μερικές ώρες μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για θέματα του επερχόμενο συνεδρίου, που επισκιάστηκε από τις αντιδράσεις για τη σημερινή αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη και την απόφασή του να στείλει εξώδικο στα όργανα του κόμματος για τη διαρροή της δήλωσής του, επικαλούμενος παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Για το ζήτημα θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, στην οποία θα τεθεί ζήτημα διαγραφής του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα