Συνομιλία Μπάιντεν – Νετανιάχου για την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν

Διαβάζεται σε 2'
Τζο Μπάιντεν και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Τζο Μπάιντεν και Μπέντζαμιν Νετανιάχου AP Photo

Η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας Μπάιντεν – Νετανιάχου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πραγματοποίησε συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ στις συνομιλίες έγινε αναφορά σε σχέδιο για ενδεχόμενο χτύπημα στο Ιράν.

Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι στη συζήτηση έλαβε μέρος και η Κάμαλα Χάρις.

Η συνομιλία διεξήχθη εν αναμονή της ισραηλινής απάντησης στην πυραυλική επίθεση από το Ιράν ως αντίποινα για τη στρατιωτική κλιμάκωση του Ισραήλ στον Λίβανο.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι το Ιράν θα πληρώσει για την επίθεση, ενώ η Τεχεράνη είπε ότι οποιαδήποτε αντίποινα θα απαντηθούν, εγείροντας φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή που θα μπορούσε να σύρει και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αντίποινα του Ισραήλ ήταν βασικό θέμα της συνομιλίας των δύο ηγετών, με την Ουάσιγκτον να ελπίζει να εξετάσει εάν η απάντηση είναι κατάλληλη, ανέφερε πρόσωπο που ενημερώθηκε για τις συζητήσεις. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Μπάιντεν, την περασμένη Παρασκευή, είπε ότι θα σκεφτόταν εναλλακτικές λύσεις για το χτύπημα σε ιρανικά κοιτάσματα πετρελαίου, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν είχε καταλήξει στο πώς να απαντήσει στο Ιράν.

Την περασμένη εβδομάδα, τόνισε επίσης ότι δεν θα υποστηρίξει το Ισραήλ να χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Μπάιντεν και Νετανιάχου αναμένετο, επίσης, να συζητήσουν τις συγκρούσεις με τη Χαμάς στη Γάζα και με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, μαζί με άλλα θέματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα