Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Όλο αυτό δεν κάνει καλό σε κανέναν

Διαβάζεται σε 2'
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης INTIME NEWS

Την ευχή ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ “να συμπεριφερθεί ως σοβαρή αντιπολίτευση” εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Υποστήριξε ότι το εάν η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές του 2027 “είναι στο χέρι μας”

Οι αρχικοί πανηγυρισμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την πορεία κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει πλέον τη θέση τους σε προβληματισμό. Και αυτό καθώς στο Μαξίμου διαπιστώνουν ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα αντίπαλον δέος για να μπορεί να συσπειρώσει τους δεξιούς ψηφοφόρους.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στο πλαίσιο του briefing, για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. “Όλο αυτό δεν κάνει καλό σε κανέναν. Στους ίδιους, στη χώρα να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε στην κυβέρνηση κάνει καλό, ούτε στο πολιτικό σύστημα”, είπε ο κ. Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά.

Εξέφρασε μάλιστα την ευχή είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε το ΠΑΣΟΚ “να καταφέρει να συμπεριφερθεί ως σοβαρή αντιπολίτευση κάνοντας σκληρή κριτική” και δήλωσε: “Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με έντονο προβληματισμό και περιμένουμε”. 

Εν όψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν παρεμβαίνει και δεν εκφράζει άποψη. Ενώ χαρακτήρισε πιο σημαντικό από το ποιος θα εκλεγεί αρχηγός, την πορεία του ΠΑΣΟΚ από τη Δευτέρα.

Εάν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, όπως σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, “θα διατυπώσει μία κοστολογημένη εναλλακτική πρόταση, χωρίς τη λογική που είχε -μιμούμενο τον ΣΥΡΙΖΑ – του ‘όχι σε όλα’, της καταψήφισης εμβληματικών νομοσχεδίων”. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε δε προς πάσα κατεύθυνση πως το εάν η ΝΔ θα καταφέρει να επιστρέψει στα ποσοστά των εθνικών εκλογών του 2023 και εάν θα πετύχει τη νίκη και στις εκλογές του 2027 “θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα μας στην εφαρμογή του προγράμματος, με βάση το οποίο εκλεγήκαμε.” 

Ο κ. Μαρινάκης είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: “Είναι στο χέρι μας” και πρόσθεσε: “Έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε, αλλά θεωρώ ότι ο απολογισμός δείχνει αξιοπιστία και πρόοδο. Είναι δεδομένο ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός. Θα τον διαβούμε μαζί με τους πολίτες. Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας και θα αξιολογηθούμε από την κοινωνία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα