Το Grindr δημιουργεί προσωπικό AI βοηθό για queer άτομα – Τι θα κάνει

Διαβάζεται σε 2'
Queer ζευγάρι
Queer ζευγάρι ISTOCK

Το Grindr, η διάσημη εφαρμογή γνωριμιών για queer άτομα φέρνει ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που θα προσφέρει νέες δυνατότητες στους χρήστες.

Εργαλείο AI έχει στα σκαριά η εφαρμογή γνωριμιών Grindr με το οποίο σκοπεύει να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στα queer άτομα κατά την πολύπλοκη διαδικασία εύρεσης συντρόφου.

Πρόκειται για το “wingman” το οποίο όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας George Arison, στη Wall Street Journal, θα δίνει στους χρήστες καλύτερο έλεγχο των συνομιλιών τους ενώ θα μπορεί να προτείνει “matches” για μακροχρόνιες σχέσεις ακόμα και εστιατόρια, ιδανικά για το πρώτο ραντεβού.

Αυτός ο προσωπικός ΑΙ βοηθός θα είναι ακόμα σε θέση να συνομιλεί με το “wingman” του χρήστη με τον οποίο έκανες το match και να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τις προσωπικότητές σας προκειμένου να σας βοηθήσουν να ταιριάξετε περισσότερα. Ωστόσο, αν δεν θες να το φτάσεις… τόσο μακριά, δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθώς το “wingman” απευθύνεται σε όλους, είτε θες κάτι μακροπρόθεσμο είτε πιο προσωρινό.

Και ενώ αυτά θα είναι μερικά από τα πιο πρώιμα χαρακτηριστικά του chatbot, στην συνέχεια, σύμφωνα με τον CEO θα είναι σε θέση ακόμα και να πραγματοποιεί κρατήσεις σε εστιατόρια, όπως κάνουν άλλοι βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης.

Σημειώνεται πως πολλά dating apps έχουν ήδη μπει στο παιχνίδι του AI. Οι εφαρμογές Bumble, Tinder και Hinge έχουν χρησιμοποιήσει λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως να βοηθούν τους χρήστες να επιλέξουν μια φωτογραφία προφίλ ή να βοηθήσουν στο φιλτράρισμα ψεύτικων λογαριασμών.

Μια από τις χρησιμότερες  και πιο εφευρετικές προσπάθειες μπορεί να θεωρηθεί αυτή της startup Healthvana η οποία κυκλοφόρησε ένα chatbot με drag queen AI με στόχο να βοηθήσει τα queer άτομα να ενημερωθούν για την πρόληψη του HIV.

Προς το παρόν, βέβαια, μια μικρή ομάδα χρηστών του Grindr δοκιμάζει το chatbot και υπολογίζεται πως θα φτάσουν τους 1.000 μέχρι το τέλος του έτους και τους 10.000 μέχρι το τέλος του 2025. Ωστόσο, οι οι απανταχού χρήστες της εφαρμογής θα πρέπει να περιμένουν αρκετά αφού το επίσημο λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για το 2027.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα