Ο Λιάγκας “κατάλαβε το λάθος” στο ρεπορτάζ για τον Μπάλντοκ μετά την κατακραυγή

Διαβάζεται σε 3'
Ο Λιάγκας “κατάλαβε το λάθος” στο ρεπορτάζ για τον Μπάλντοκ μετά την κατακραυγή
Ο Γιώργος Λιάγκας PAPADAKIS PRESS

Την ευθύνη για το χυδαίο ρεπορτάζ αναφορικά με την οικία του Τζορτζ Μπάλντοκ, όπου βρέθηκε νεκρός ο ποδοσφαιριστής, ανέλαβε ο Γιώργος Λιάγκας, χωρίς ωστόσο να απολογείται.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το χυδαίο ρεπορτάζ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα για τον αιφνίδιο θάνατο του 31χρονου αμυντικού του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 31χρονου οφείλεται σε “πνιγμό εντός ύδατος”, ενώ πλέον αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις για να υπάρξει μια πιο “καθαρή” εικόνα για τον ξαφνικό θάνατο του Μπάλντοκ.

Το επιτελείο της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, για ακόμη μια φορά, δεν αρκέστηκε στις παραπάνω πληροφορίες. Αφού είχε “σηκωθεί” από νωρίς το πρωί drone πάνω από το σπίτι του ποδοσφαιριστή, τονίζοντας μάλιστα το μπουκάλι με αλκοόλ που βρέθηκε δίπλα από την πισίνα, κρίθηκε σωστό και ηθικό από τους δημοσιογράφους της εκπομπής να καλύψουν στοιχεία για την οικία του, όπως τετραγωνικά μέτρα, έτος κατασκευής, ακόμη και το ενοίκιο που πλήρωνε ο Μπάλντοκ…

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, οι αντιδράσεις γύρω από το εν λόγω ρεπορτάζ ήταν -δικαίως- εντονότατες, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να μιλούν για “ντροπή”, “ξεφτίλα”, ενώ καλούσαν ακόμη και για παρέμβαση Εισαγγελέα.

Μετά τον ντόρο που ο ίδιος προκάλεσε, ο Γιώργος Λιάγκας θεώρησε αρκετό να αναλάβει την ευθύνη μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram.

“Μπροστά στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, συντριβόμαστε όλοι. Οι υπερβολικές αναλύσεις του ρεπορτάζ, για στοιχεία που αφορούσαν το σπίτι ήταν τελείως περιττές. Αντιλαμβάνομαι το λάθος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις”, έγραψε στην ανάρτησή του ο Γιώργος Λιάγκας.

Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι, παρά το γεγονός πως δεν υπήρξε το παραμικρό δείγμα σεβασμού στον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, που έφεραν και τις αντιδράσεις του κόσμου, ο παρουσιαστής δεν ζητά πουθενά συγγνώμη. Απλώς αναλαμβάνει την ευθύνη για κάτι που ούτε ο ίδιος διευκρινίζει.

Κι αυτό, το να αναλάβει την ευθύνη για κάτι τόσο ανθρωποφαγικό, συμβαίνει για ακόμη μια φορά· από τις πολλές που ο Γιώργος Λιάγκας “πατάει επί πτωμάτων” για να ασκήσει -όπως ισχυρίζεται- το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Ήταν εν ενεργεία μέλος της Εθνικής Ελλάδος και του Παναθηναϊκού, με τον οποίο είχε υπογράψει συμβόλαιο του 2024.

O Μπάλντοκ είχε γεννηθεί στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993 και είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα είχε κάνει στην Μίλτον Κέιν Ντονς, ομάδα με την οποία έκανε το επίσημο ντεμπούτο του τον Μάιο του 2010 σε παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον.

Με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ. Εως το 2017, αγωνίστηκε, μέσω δανεισμού, στις αγγλικές ομάδες Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Οξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

Το 2017 πήρε μεταγραφή για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέγραψε 219 συμμετοχές (τις 83 από αυτές στην Πρέμιερ Λιγκ) και πέτυχε 6 γκολ.

Στο ενεργητικό του είχε συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023 και δύο προβιβασμούς από την Championship στην Premier League.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα