Από το έγκλημα στη γελοιοποίηση: Το κασσελάκειο έπος κορυφώνεται…

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ eurokinissi

Τώρα οι πάντες γνωρίζουν τα πάντα. Ας επανεκλέξουν, λοιπόν, τον Κασσελάκη. Και μετά να κλείσουν μόνιμη θέση στον Σεφερλή. Ο οποίος σίγουρα θα αναλάβει να ανεβάσει το νέο κασσελάκειο έπος.

Το έγκλημα με τον Κασσελάκη διαπράχθηκε πριν από ένα χρόνο. Τότε που ο ουρανοκατέβατος έθεσε υποψηφιότητα και οι πάντες τον καλοδέχτηκαν. Χωρίς ούτε ένας να έχει ρωτήσει «τι είναι τούτος εδώ;». Χωρίς ούτε ένας να ρωτήσει έναν ΣΥΡΙΖΑίο εξ Αμερικής πόσο «αριστερός» ήταν ο θαυμαστής του Μητσοτάκη και υβριστής του Τσίπρα.

Από τη βάση έως την κορυφή, από τον τελευταίο κεντρικοεπίτροπο έως τα μεγαλοστελέχη και τον Τσίπρα, είναι όλοι συνυπεύθυνοι για το έγκλημα. Κι αν η λέξη ξενίζει, όχι δεν ήταν μόνο έγκλημα. Κατά τη γνωστή ρήση του Μέτερνιχ, «ήταν κάτι περισσότερο από έγκλημα, ήταν λάθος».

Τον καλοδέχτηκαν όλοι. Οι μισοί τον αγκάλιασαν και τον προώθησαν. Μεταξύ τους και ορισμένοι τυχοδιώκτες και αριβίστες. Οι οποίοι αποκλείεται να μην είχαν καταλάβει με τι είδους πολιτικό σούργελο είχαν να κάνουν. Αλλά δούλευαν με άλλους υπολογισμούς.

Όπως ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 είχε βροντοφωνάξει: « Ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β’ γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης»!

Όπως ο Πολάκης, που τα έδωσε όλα για να εκλεγεί ο Κασσελάκης και τώρα μυξοκλαίει ότι «έκανε λάθος».

Το εγκληματικό λάθος, λοιπόν, έγινε πέρσι. Τότε έπρεπε να τον χτυπήσουν συγκαταβατικά στην πλάτη και να του πουν: «Γύρνα στο Μαϊάμι να φτιάξεις μια τοπική οργάνωση. Και, όταν καταλάβεις τι σημαίνει αριστερό κόμμα, τα ξαναλέμε».

Τώρα είναι αργά. Τα περί διαγραφής του είναι ανοησία. Αν οι ΣΥΡΙΖΑίοι ψηφοφόροι δεν έχουν ακόμη καταλάβει με τι έχουν να κάνουν και θέλουν να ξαναβγάλουν τον Κασσελάκη αρχηγό, με γεια τους με χαρά τους. Η αυτοκτονία δεν απαγορεύεται ούτε στην πολιτική.

Τώρα οι πάντες γνωρίζουν πόσο «αριστερός» είναι ο Κασσελάκης. Βλέπουν τους συμβουλάτορες και τους υποστηρικτές του. Οι …παλαιόθεν αριστεροί Γιώργος Κύρτσος, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Ευάγγελος Αντώναρος δίνουν τον τόνο. Ο νεόκοπος αριστερός Πέτρος Παππάς συναγωνίζεται τον(παλαιό και νυν) ακροδεξιό Θάνο Πλεύρη σε εθνικοφροσύνη.

Τώρα οι πάντες γνωρίζουν τα πάντα. Ας επανεκλέξουν, λοιπόν, τον Κασσελάκη. Και μετά να κλείσουν μόνιμη θέση στον Σεφερλή. Ο οποίος σίγουρα θα αναλάβει να ανεβάσει το νέο κασσελάκειο έπος.

Το χειρότερο θα είναι να επαληθευτεί η ρήση του συγγραφέα: «Το γελοίο είναι η φοβερότερη ιδιότητα του τρομαχτικού»…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα