ΑΠΘ: Ένταση σε διαμαρτυρία για τις φοιτητικές εστίες – 3 συλλήψεις

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ (αρχείου)
Αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ (αρχείου) Christos Karras / SOOC

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ, κατά την επιχείρησή τους σε διαμαρτυρία φοιτητών για την κατάσταση των φοιτητικών εστιών.

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης θα οδηγηθούν σήμερα, Παρασκευή (11/10), τρία από τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (10/10) κατά τη διάρκεια έντασης, που σημειώθηκε στην εκδήλωση του Τμήματος Οδοντιατρικής, στο κτήριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής στο ΑΠΘ.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς 20, 21 και 23 ετών ενώ οι άλλοι δύο, μία 26χρονη και ένας 20χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή, μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους.

Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης και απείθεια. Οι τρεις τελευταίες πράξεις συνδέονται με ρίψεις αντικειμένου κατά αστυνομικών που κλήθηκαν στο σημείο και την άρνηση των συλληφθέντων να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

Συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενόψει της διαδικασίας μεταγωγής των συλληφθέντων στις 10:00.

Τι συνέβη

Όπως αναφέρει το Voria.gr, ομάδα φοιτητών και φοιτητριών που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση των φοιτητικών εστιών, μετά και την πτώση του ασανσέρ στη Γ’ φοιτητική εστία την περασμένη Δευτέρα, εισήλθαν στο κτήριο, όπου εκείνη την ώρα έδινε το παρών στην εκδήλωση ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές ζητούσαν από τον πρύτανη να δεσμευτεί εγγράφως για τις προθέσεις της πρυτανείας για το ζήτημα του ασανσέρ. Στη συνέχεια, και αφού κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, επικράτησε ένταση μεταξύ των ΜΑΤ και των φοιτητών, ενώ ο πρύτανης φυγαδεύτηκε για να βγει από το κτήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα