ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύ κλίμα για τον Κασσελάκη μετά το εξώδικο και την… “αλλαγή Πολιτεύματος”

Διαβάζεται σε 2'
ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύ κλίμα για τον Κασσελάκη μετά το εξώδικο και την… “αλλαγή Πολιτεύματος”
Βαρύ κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη Sooc

H Oλγα Γεροβασίλη επικαλέστηκε την συνέντευξή του Στέφανου Κασσελάκη στον Αντέννα μιλώντας για απόψεις περί “αλλαγής πολιτεύματος”, από τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δημιουργούν κινδύνους για το κόμμα.

Θέμα συμβατότητας των απόψεων του Στέφανου Κασσελάκη για το πολιτειακό, με την δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να μετέχει στις επόμενες εθνικές εκλογές τέθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ζήτημα που προστίθεται αθροιστικά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το εξώδικο του έκπτωτου προέδρου εναντίον των οργάνων του κόμματος.

Θυμίζουμε ότι αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η εισήγηση που θα γίνει στην αυριανή Κεντρική Επιτροπη του ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό αντικείμενο την απάντηση που πρέπει να υπάρξει στις επιθετικές προς τα όργανα του κόμματος πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή πολιτεύματος αποτελούν λόγο για αποκλεισμό του κόμματος από τις εθνικές εκλογές! Αυτό φέρεται να υποστήριξε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην χθεσινή του συνέντευξη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ατάκα του Στέφανου Κασσελάκη κατά την συνέντυξή του στον Αντέννα με την οποία υποστήριξε πως «έχω όραμα για το πολίτευμα. Για το πολίτευμα έχω πεί: Είναι η συμμετοχική αμεσοδημοκρατία».

Παράλληλα η αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως ο πρώην πρόεδρος δεν έχει αποσύρει το εξώδικο, δεν σέβεται τις αποφάσεις του κόμματος μιλώντας για διασπαστικές κινήσεις.
Στην δική του παρέμβαση ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να δήλωσε πως «το εξώδικο είναι η μέχρι στιγμής κορυφαία πράξη ποινικοποίησης του κόμματος, σε συνέχεια άλλων που πρόσφατα προηγήθηκαν. Στόχος της ποινικοποίησης του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους/τις ομοίους του είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Σημείωσε ότι «ο Κασσελάκης όχι μόνο δεν πήρε πίσω το εξώδικο αλλά δηλώνοντας ότι ικανοποιήθηκε μετά από αυτό και γι αυτο δεν το συνεχίζει, ουσιαστικά είπε πως καλώς έπραξε και το απέστειλε, επομένως καλώς ποινικοποίησε την κομματική λειτουργία». Είπε επίσης ότι «η τεχνητή προσπάθεια ακύρωσης της απαρτίας στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ αποτελεί μία αθέμιτη και πρωτοφανής υπονόμευση λειτουργίας των οργάνων, δηλαδή της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.Ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα από την ΠΓ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα