Ο Νίκος Παππάς ζητά προανακριτική επιτροπή για το μπάζωμα των Τεμπών – Η απάντηση της ΝΔ

Διαβάζεται σε 3'
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς ζητά προανακριτική επιτροπή για τις ευθύνες για το μπάζωμα  των Τεμπών. Τι απαντούν οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς, κατέθεσε πρόταση για να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τις ευθύνες για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος των Τεμπών.

«Εάν ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, που παράλληλα έκανε κάλεσμα στα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν την πρωτοβουλία.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αφήσει να ξεχαστούν και να σβήσουν οι ευθύνες όσων συνήργησαν ή είχαν παραλείψεις για να συντελεστεί το έγκλημα των Τεμπών.

Ως εκ τούτου, με απόφαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σας ανακοινώνουμε ότι την επόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όσους ευθύνονται για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος.

Μπορεί να έχει περάσει κάποιος καιρός, αλλά οι μνήμες μένουν ζωντανές και η μάχη που δίνουμε, δεν είναι απλώς μια μάχη για να λάμψει η αλήθεια για το παρελθόν, είναι για να αποκαταστήσουμε τη σχέση της κοινωνίας με την πολιτεία και τη σχέση του λαού με την αλήθεια και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Εάν ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης.

Καλούμε κατ’ αρχήν τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν αυτή την πρωτοβουλία. Έχουμε κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις και από άλλους χώρους ότι το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών τους απασχολεί. Άρα, πιστεύουμε ότι εδώ βρίσκεται ένα πεδίο συνεννόησης. Προσδοκούμε».

Η απάντηση της ΝΔ

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει τη συγκεκριμένη ενέργεια για μικροκομματικά οφέλη και εργαλειοποίηση της υπόθεσης των Τεμπών.

Παράλληλα, η ΝΔ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Νίκο Παππά, λέγοντας πως: «για πρώτη φορά, βλέπουμε έναν πολιτικό, που έχει καταδικασθεί αμετάκλητα και με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για αδίκημα ιδιαίτερης ηθικής απαξίας».

Αναλυτικά η απάντηση:

«Για μία ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Είναι σαφές ότι και η νέα απόπειρα εργαλειοποίησης της υπόθεσης, που χρησιμοποιείται ως «πυροτέχνημα» από την αξιωματική αντιπολίτευση για να αποφύγει τα πολιτικά της αδιέξοδα, στερείται κάθε νομικής και ουσιαστικής βάσης.

Σε κάθε περίπτωση θα απαντήσουμε αναλυτικά όταν θα υπάρξει επίσημο αίτημα.

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα 50 χρόνια της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, βλέπουμε έναν πολιτικό, που έχει καταδικασθεί αμετάκλητα και με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για αδίκημα ιδιαίτερης ηθικής απαξίας, να δηλώνει ότι θα καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα