ΟΗΕ: “Αντιμετωπίζουμε μια ‘πολύ μεγάλη απειλή’ από τoν ισραηλινό στρατό” στον Λίβανο

Διαβάζεται σε 1'
Βομβαρδισμοί στον Λίβανο
Βομβαρδισμοί στον Λίβανο AP Photo Hassan Ammar

Αυξάνονται τα περιστατικά επιθέσεων κατά μελών του ΟΗΕ στον Λίβανο από τον ισραηλινό στρατό. Για “μεγάλη απειλή” κάνουν λόγο οι UNIFIL.

Η προσωρινή δύναμη τoυ ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) ανακοίνωσε πως δυο κυανόκρανοι από τη Σρι Λάνκα τραυματίστηκαν κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, εκτιμώντας πως τα πυρά του ισραηλινού στρατού συνιστούν “πολύ μεγάλο κίνδυνο” για τους στρατιώτες της.

Την Πέμπτη δύο Ινδονήσιοι κυανόκρανοι τραυματίστηκαν έπειτα από ισραηλινά πυρά στο αρχηγείο της UNIFIL, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή, με τη Ρώμη να φθάνει στο σημείο να μιλήσει για πιθανά “εγκλήματα πολέμου” και το Παρίσι να καλεί σήμερα τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Γαλλία.

Σήμερα εκ νέου, αναφέρει η UNIFIL, που έχει αναπτύξει 10.000 άνδρες στον νότιο Λίβανο, στο αρχηγείο αυτό “σημειώθηκαν εκρήξεις για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες” κοντά σε παρατηρητήριο και “δύο κυανόκρανοι τραυματίστηκαν”.

Εξάλλου, “ισραηλινά άρματα μάχης προωθήθηκαν” και “ένας εκσκαφέας του ισραηλινού στρατού προκάλεσε πτώση τμημάτων του προστατευτικού τοίχου μιας θέσης του UNIFIL στο λιβανικό χωριό Λαμπουνέ”, πρόσθεσε.

“Οι ενέργειες αυτές συνιστούν μια πολύ μεγάλη απειλή για τους κυανόκρανους”, ανέφερε ακόμη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα