ΗΠΑ: Πυροβολισμοί έξω από πανεπιστήμιο στο Τενεσί – Ένας νεκρός και 9 τραυματίες

Διαβάζεται σε 2'
Πυροβολισμοί στο Τενεσί (Φωτογραφία Αρχείου)
Πυροβολισμοί στο Τενεσί (Φωτογραφία Αρχείου) AP Adrian Sainz

Νέο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών έξω από την πανεπιστημιούπολη στο Τενεσί. Ένας 24χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκαν 9 άτομα.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (12/10) στο Τενεσί μεταξύ δύο ομάδων ατόμων κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την επιστροφή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου στην περιοχή. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ένας 24χρονος ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 9 άτομα, ανάμεσά τους και 3 ανήλικοι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από την πανεπιστημιούπολη στην οδό Τζέφερσον γύρω στις 5:10 μ.μ. (τοπική ώρα), μετά το τέλος της παρέλασης και ενώ τα πάρκινγκ ήταν ακόμα γεμάτα κόσμο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Μπορούμε να πούμε από τους κάλυκες ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από τη μια πλευρά του δρόμου και συνεχίστηκαν από την άλλη πλευρά», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντον Άαρον.

Μεγάλο μέρος του πλήθους είχε φύγει για να πάει στον αγώνα Tennessee State Tigers-Eastern Illinois Panthers στο Νάσβιλ όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί.

Η αστυνομία δεν αναγνώρισε τα θύματα, ούτε ανέφερε αν ήταν φοιτητές. Παράλληλα, ερευνά πόσοι δράστες υπήρξαν και πιστεύει ότι τουλάχιστον ένα άτομο που βρίσκεται στο νοσοκομείο πυροβόλησε.

«Υπάρχουν 10 θύματα από τους πυροβολισμούς, ένας εκ των οποίων είναι νεκρός», είπε ο Ρις. «Πέντε από αυτούς μεταφέρθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νάσβιλ σε τοπικά νοσοκομεία. Άλλοι πέντε μεταφέρθηκαν από ιδιωτικά οχήματα και τουλάχιστον κάποια από αυτούς που τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής φέρονται να εμπλέκονται στους πυροβολισμούς», συμπλήρωσε.

Τα τρία παιδιά που πυροβολήθηκαν – ένας 12χρονος και δύο 14χρονοι – δεν φέρουν τραύματα που θα έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή τους, είπε ο Άαρον.

Βίντεο από drones της αστυνομίας αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα