Γκλέτσος για Κασσελάκη: “Αν βγω πρόεδρος, θα τον διαγράψω – Είναι επικίνδυνος”

Διαβάζεται σε 4'
Απόστολος Γκλέτσος
Απόστολος Γκλέτσος Aris Oikonomou/ SOOC

Την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  που προβλέπει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος σχολίασε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Με το να μην μπορεί εκ νέου να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος με οποιονδήποτε τρόπο “πλήρωσε” ο Στέφανος Κασσελάκης τη συστηματική προσπάθεια απαξίωσης από πλευράς του των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε χθες, Σάββατο (12/10) η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Απόφαση που σύμφωνα με τον Απόστολο Γκλέτσο ήταν “αναμενόμενη” και “δημοκρατική”.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να πει “ως εδώ” στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπολύοντας πυρά κατά του έκπτωτου προέδρου και λέγοντας μεταξύ άλλων πως είναι επικίνδυνος για την Αριστερά.

Σε τηλεφωνική παρέμβαση που είχε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή του MEGA, “Χαμογέλα και πάλι”, ο Απόστολος Γκλέτσος, σχολίασε πως “χθες δεν υπήρξε κάτι διαφορετικό που θα μπορούσε να κάνει η Κεντρική Επιτροπή από την εν γένει συμπεριφορά του κ. Κασσελάκη τους 11 μήνες που ήταν πρόεδρος σε ένα άλλο κόμμα, γιατί δεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μη πολιτική του διαδρομή αυτούς τους 11 μήνες οδήγησε την Κεντρική Επιτροπή και τα όργανα γενικότερα, να μην έχουν άλλη επιλογή. Έκαναν αυτό που έπρεπε, κατά τη γνώμη μου”.

Ο ίδιος στη συνέχεια πρόσθεσε πως θα ήθελε ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι τελικά υποψήφιος, μόνο και μόνο “για να πάρει την απάντησή του από τη βάση. Και θα την πάρει και στο Συνέδριο. Εφ’ όσον είναι εδώ και θέλει να ακούσει και από το Συνέδριο θα την ακούσει”.

“Είμαι σίγουρος ότι κάναμε το σωστό, όταν άκουγα τον υμνητή της χούντας, τον αδιευκρίνιστο υπουργό, κ. Γεωργιάδη, να μας εγκαλεί και να μας ψέγει ότι δεν έχουμε δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι δυνατόν; Ποιος σε ποιους;”, τόνισε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Απαντώντας στο σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη πως η Κεντρική Επιτροπή φοβήθηκε την επανεκλογή Κασσελάκη και προχώρησε στον αποκλεισμό του, ο Απόστολος Γκλέλτσος δήλωσε πως “δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Έχει την ευκαιρία του και στο Συνέδριο. Αφού είναι δυνατός και έχει τη βάση με το μέρος του θα το δείξει εκεί. Είναι κάτι αντίστοιχο. Ας έρθει στο Συνέδριο, να πείσει τους σύνεδρους και να δείξει τη δύναμή του”, ενώ υπογράμμισε πως και η παραίτηση της κ. Πούλου από την Κεντρική Επιτροπή συνδέεται με την αποχώρηση από το στρατόπεδο Κασσελάκη.

Τέλος, αποκάλεσε επικίνδυνο για την Αριστερά τον Στέφανο Κασσελάκη και απαντώντας στο σχόλιο της Σίσσυς Χρηστίδου, τι άλλαξε και από εκεί που τον υποστήριζε άλλαξε πλευρά, είπε: “Άλλα περιμέναμε από αυτόν και άλλα έγιναν μετά από 11 μήνες. Δεν ήταν αυτό που θέλαμε, περιμέναμε και ονειρευτήκαμε. Περιμέναμε ήλιο, μέρα και είδαμε νύχτα! Από την αρχή τον πιστέψαμε, τον θέλαμε, περιμέναμε να δούμε έναν ήλιο και είδαμε νύχτα. Μας απογοήτευσε γιατί περιμέναμε έναν νέο άνθρωπο να κάνει αντιπολίτευση και αυτός έκανε τσάρκα στα κανάλια, μας έλεγε πόσο πλούσιος είναι. Τι άλλο θέλαμε να μας απογοητεύσει; […] Έβλεπε παντού εσωτερικούς εχθρούς όταν του έκαναν παρατηρήσεις. Μίλησε για μαύρα ταμεία στο κόμμα που τον έκανε πρόεδρο. Αν είναι δυνατόν! Ούτε τη δεοντολογία δεν ξέρει. Με χωρίζει χάος από τον Κασσελάκη και αν εκλεγεί πρόεδρος, την επόμενη μέρα εγώ φεύγω. Στην περίπτωση όμως που εκλεγώ εγώ πρόεδρος, την επόμενη ώρα διαγράφω τον κ. Κασσελάκη, γιατί τον θεωρώ επικίνδυνο για το κόμμα και την Αριστερά. Δεν τηρεί τη δεοντολογία, δεν τηρεί τίποτα. Παίζει μπάσκετ με τα πόδια“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα