Νέα Αριστερά: Έτοιμη με προτάσεις θέσεων και καταστατικού για το πρώτο συνέδριό της

Διαβάζεται σε 3'
Νέα Αριστερά
INTIME

Η Νέα Αριστερά μπήκε στην τελική ευθεία για το πρώτο συνέδριό της με τις εργασίες του Προσωρινού Πανελλαδικού Οργάνου αυτό το Σαββατοκύριακο.

H μακρά αλλά απαραίτητη διαδικασία μετασχηματισμού σε κόμμα της Νέας Αριστεράς μπήκε στην τελική ευθεία της αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα μέλη του Προσωρινού Πανελλαδικού Οργάνου του σχηματισμού, (Κεντρική Επιτροπή στην πραγματικότητα) συνεδρίασε επί ώρες τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή για να καθοριστεί ο οδικός χάρτης προς το πρώτο συνέδριο που ως γνωστόν θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ από τις 7 μέχρι και τις 10 του προσεχούς Νοέμβρη.

Τα μέλη του οργάνου είχαν πολλά να συζητήσουν. Το κείμενο προτάσεων για το καταστατικό του κόμματος και το κείμενο των θέσεων βρέθηκαν στην ημερήσια διάταξη και αφορούσαν το σύνολο των πτυχών τού πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι από τις επεξεργασίες των οποίων εν τέλει θα προκύψουν οι βασικές θέσεις αλλά και το πρόγραμμα του κόμματος.

Τα κείμενα αυτά θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τρίτη αφού γίνει ψηφοφορία για τις τροπολογίες που σχετίζονται με αυτά τη Δευτέρα. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά.

Δείγμα του σε ποια ιδεολογική κατεύθυνση θα κινηθεί η Νέα Αριστερά δίνει η προσέγγιση στα ζητήματα της Εξωτερικής Πολιτικής. Σύμφωνα με απόσπασμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “Εποχή” στη ΝΑ υποστηρίζουν ότι “από το πρόσφατο παρελθόν μας κρατάμε την πολύτιμη κληρονομιά της Συμφωνίας των Πρεσπών που αποτέλεσε τομή στην ελληνική εξωτερική πολιτική και μία από τις πλέον εμβληματικές πράξεις των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Το πνεύμα των Πρεσπών” συνεχίζουν “διαπερνά το σύνολο των θέσεων μας για την εξωτερική πολιτική και στεκόμαστε αυτοκριτικά απέναντι στο γεγονός πως δεν αντιταχθήκαμε πάντα επαρκώς σε εθνικιστικές αποκλίσεις. Η Νέα Αριστερά θα προχωρήσει αταλάντευτα με βάση την αρχή πως Αριστερά και εθνικισμός δεν συμβιβάζονται”.

Από το παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Νέα Αριστερά αναμένεται να τονίζει σε κάθε ευκαιρία τη συμβολή των μελών της στις κατακτήσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να αποφεύγει την αυτοκριτική για αστοχίες και παραλείψεις εκείνης της περιόδου. Με άλλα λόγια δεν θα αρνείται την πρόσφατη ιστορία της αλλά δεν θα μένει σ’ αυτή.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, μέχρι να φτάσουμε στην 7η Νοέμβρη, θα αποτελέσει διάστημα εσωκομματικής ζύμωσης και διαλόγου έτσι ώστε το συνέδριο να εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό γεγονός όχι μόνο για τη Νέα Αριστερά αλλά για την Αριστερά εν γένει.

Παράλληλα, η ΚΟ του κόμματος θα επιχειρεί να αφήνει το στίγμα της στο κοινοβούλιο με όσο το δυνατόν συχνότερες παρεμβάσεις και προτάσεις προς σαφώς αριστερή κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα