Εκτός πραγματικότητας τα περί “συγγνώμης” Τσίπρα για τη Novartis

Διαβάζεται σε 2'
Εκτός πραγματικότητας τα περί “συγγνώμης” Τσίπρα για τη Novartis
Ο Αλέξης Τσίπρας Aris Oikonomou / SOOC

Πώς αντιμετωπίζεται από τον πρώην πρωθυπουργό η ξαφνική εμφάνιση δηλώσεων και δημοσιευμάτων για συναντήσεις του με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός πραγματικότητας και… σοβαρότητας! Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας δηλώσεις και δημοσιεύματα των τελευταίων 24ώρων που υποστηρίζουν ή υπονοούν ότι έχει επαφές με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να… ζητήσει συγνώμη σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του 2015-2019 για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis.

Σύμφωνα με πηγές από τη Λεωφόρο Αμαλίας (όπου βρίσκεται το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού) δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με πολιτικούς του αντιπάλους, και ιδιαίτερα με αντικείμενο την υπόθεση Novartis, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Στερούνται σοβαρότητας.

Θυμίζουμε ότι η σχετική φημολογία εκκίνησε από μία δήλωση-εκτίμηση του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Λιάνη στην οποία υποστήριξε πως «ξέρω ότι έχει γίνει τηλεφώνημα του Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ουσιαστικά του ζήτησε συγγνώμη για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis».

Στη συνέχεια, υπήρξαν δημοσιεύματα σε ιστότοπους αλλά και διαδικτυακούς χώρους αμφίβολης εγκυρότητας που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα είτε να συναντάται με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά Ευάγγελο Βενιζέλο, είτε να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πρώην υπουργό Υγείας της ίδιας κυβέρνησης Ανδρέα Λοβέρδο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, στις συνομιλίες αυτές συζητήθηκε το ζήτημα της Novartis.

Η ανακίνηση ενός τέτοιου ζητήματος πάντως και η αναπαραγωγή του εγείρει ερωτήματα για τη στόχευσή του. Ιδίως όταν συμβαίνει σε μία περίοδο που υπάρχουν εξελίξεις τόσο στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα