Γεροβασίλη: “Ο Τσίπρας δεν έχει ανάγκη από φερέφωνα, εγώ εκφράζω τον εαυτό μου”

Διαβάζεται σε 3'
Η Όλγα Γεροβασίλη
Η Όλγα Γεροβασίλη (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

H Όλγα Γεροβασίλη ήταν απολύτως σαφής για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες. Οι δηλώσεις της, με αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα.

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε την Δευτέρα το πρωί η Δ’ Αντιπρόεδρος της ΒτΕ και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα αρχικά για τα έκτροπα που σημειώθηκαν έξω από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, η κυρία Γεροβασίλη σχολίασε καταρχάς ότι “η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν κόσμια και πολιτισμένη και τα έκτροπα σημειώθηκαν έξω από τη συνεδρίαση μετά από την παρότρυνση επώνυμων και ανώνυμων υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, παρά την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι τάχα δεν ήταν ο ίδιος που το προκαλούσε” και τόνισε ότι “τα παρατράγουδα είναι πρωτοεμφανιζόμενα φαινόμενα και δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και με τον τρόπο που έχει απευθυνθεί και έχει δράσει όλα αυτά τα χρόνια”.

Αναφορικά δε με τους ισχυρισμούς της πλευράς Κασσελάκη “περί μη απαρτίας στην Κεντρική Επιτροπή”, η Όλγα Γεροβασίλη ήταν σαφής: “Πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά από μέλη της Κεντρική Επιτροπής, οι οποίοι παρότι ήταν στο χώρο της συνεδρίασης αρνήθηκαν να διαπιστευτούν για να μην υπάρξει απαρτία, κάτι που δεν κατάφεραν βεβαίως και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και πήρε τις αποφάσεις της”. Μάλιστα σε διευκρινιστική ερώτηση, αν τα γεγονότα αυτά ήταν υπό την καθοδήγηση Κασσελάκη, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: “Προφανώς. Όταν είναι εκεί ο διευθυντής του Στέφανου Κασσελάκη και στελέχη όπως η κυρία Τζάκρη, εσείς τι λέτε;”.

Στη συνέχεια, σχετικά με την απόφαση αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι “δεν είναι δυνατόν να θέλει κάποιος να προεδρεύσει σε ένα κόμμα του οποίου δεν σέβεται τις λειτουργίες, τα μέλη και τα στελέχη και με το οποίο δεν έχει καμία σχέση”.

Στο σημείο αυτό, η κυρία Γεροβασίλη αναφερθείσα στα όσα οδήγησαν στο σημείο αυτό, είπε μεταξύ άλλων ότι “αντί ο κ. Κασσελάκης να προχωρήσει μόνος του σε εκλογές, όπως του ζητούσαμε και όπως έκανε και στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, διότι υπήρχε έντονη αμφισβήτησή του, μας είπε ‘κάντε μου μομφή’, πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να περάσει. Το πίστευε αυτό, επειδή δεν ξέρει καν το κόμμα. Η βάση του κόμματος, όμως, έβραζε”. “Δεν μπορείς να είσαι χρήσιμος σε ένα κόμμα ως πρόεδρος του, όταν δεν συμπεριφέρεσαι με όρους πολιτικής, αλλά συνεχώς παραπολιτικής” τόνισε η κυρία Γεροβασίλη.

“Φυσικά θα γίνει συνέδριο. Δεν μπορεί να ανακληθεί, ούτε καταστατικά ούτε πραγματικά η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής” τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε σε αυτό το πλαίσιο ότι “δεν μπορεί να απαξιώνεται άλλο με αυτό τον τρόπο ένας χώρος που κυβέρνησε τη χώρα και έχει βαριά ιστορία στην πλάτη του. Επομένως, θα κάνουμε όλα όσα είναι δυνατόν, εντός των καταστατικών και των δημοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου να ανακόψουμε το καθοδικό σπιράλ”.

Τέλος, σε ερώτηση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, ότι ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται πίσω από τον αποκλεισμό Κασσελάκη και πως άνοιξε το πράσινο φως για την κίνηση της Όλγας Γεροβασίλη, η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: “Για να σταματήσει αυτή η ιστορία. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανάγκη από φερέφωνα και επίσης εγώ εκφράζω τον εαυτό μου, αυτό το οποίο πιστεύω και αυτό το οποίο με βλέπετε να κάνω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα