Πώς χτίζεται η Μικρή Αθήνα στο Ελληνικό

Διαβάζεται σε 3'
Πώς χτίζεται η Μικρή Αθήνα στο Ελληνικό

Διαμερίσματα χωρίς εμπορικά καταστήματα δεν γίνεται -εκτός και αν ζεις στα Hamptons- και γ’ αυτό η Lamda Development σχεδίασε και ξεκινά την προπώληση εμπορικών χώρων για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών στην περιοχή του Little Athens.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός και η προπώληση της πρώτη «γειτονιάς» διαμερισμάτων στο Ελληνικό, πέρα ασφαλώς από τις πολυτελείς κατοικίες του παραλιακού μετώπου που έχουν ήδη πουληθεί. .

H Little Athens ωστόσο, που θα απαρτίζεται από πέντε μοντέρνες πολυκατοικίες, πρόκειται να αποτελέσουν μια πιο αστική γειτονιά και ως εκ τούτου είναι τοποθετημένη κοντά στη Λ. Βουλιαγμένης και το σχεδιαζόμενο εμπορικό κέντρο The Ellinikon Mall, ενώ θα περιβάλλεται και από εμπορικά καταστήματα καθημερινής εξυπηρέτησης, όπως εξάλλου συμβαίνει στον αστικό ιστό.

Έτσι εκτός από την προπώληση των διαμερισμάτων η Lamda Development έχει ξεκινήσει και την προώθηση των καταστημάτων που περιλαμβάνουν ευρεία γκάμα εμπορικών χρήσεων. Ειδικότερα, στην πρώτη περιοχή της Little Athens με 700 κατοικίες  προβλέπονται περί τα 87 εμπορικά καταστήματα με συνολική επιφάνεια 9.000 τ.μ. και χρήσεις για ένα σούπερ μάρκετ, για 13 καταστήματα μικρότερου μεγέθους με είδη παντοπωλείου, 20 εστιατόρια κα καφέ, και 53 καταστήματα που μπορεί να είναι  γυμναστήρια, καταστήματα οπτικών, φαρμακεία, καταστήματα με είδη τεχνολογίας κ.α. Στη δεύτερη περιοχή του Little Athens όπου θα υπάρχουν κοντά στα 450 διαμερίσματα, προβλέπονται 23 εμπορικά καταστήματα με συνολική επιφάνεια 2.500 τ.μ. με χρήσεις επίσης για κατάστημα λιανικής με είδη καθημερινής χρήσης, είδη παντοπωλείου, καφέ και εστιατόρια, γυμναστήρια κτλ.

Ασφαλώς τα καταστήματα που θα δημιουργηθούν θα εξυπηρετούν κάθε οικιστική ανάπτυξη στο ευρύτερο χώρο του Ελληνικού, αλλά θα γειτνιάζουν με τις κατοικίες του Little Athens,   ώστε τα ψώνια και οι ανάγκες να εξυπηρετούνται χωρίς μεταφορικό μέσο ή… υπηρεσία delivery. Υπενθυμίζεται ότι το οικόπεδο του Ελληνικού, όπου στήνεται μια νέα πολιτεία είναι εμβαδού 6.200.000 τ.μ. 

H εμπορευματοποίηση των εμπορικών χώρων έχει ήδη ξεκινήσει και μέσα στο 2025 αναμένονται τα πρώτα προσύμφωνα μίσθωσης αλλά ασφαλώς τα τελικά συμβόλαια και η έναρξη λειτουργίας τοποθετείται μετά το 2026, όταν θα έχουν χτιστεί και κατοικηθεί τα διαμερίσματα στη γειτονιά της Little Athens.

Υπενθυμίζεται πως ο σχεδιασμός αφορά σε 1.150 διαμερίσματα, μοιρασμένα σε πέντε διαφορετικές αναπτύξεις με αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, οι οποίες τοποθετούνται κοντά τα όρια του οικοπέδου με τον Άλιμο (Ρέμα Τραχώνων). H  Lamda Development έχει αναλάβει την κατασκευή και εμπορευματοποίηση των 4 συγκροτημάτων ενώ το πέμπτο αποτελεί συνεπένδυση της Lamda με εταιρεία του βασικού της μετόχου, δρ Σ.Λάτση. Σύμφωνα δε με την τελευταία ενημέρωση της Lamda, επιταχύνθηκε η διάθεση επιλεγμένων διαμερισμάτων στη Γειτονιά Little Athens, με τις κρατήσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές να ανέρχονται πλέον για 318 διαμερίσματα ή περίπου 72% αυτών των επιλεγμένων διαμερισμάτων. Σε ότι αφορά την πρόοδο των εργασιών για την ανέγερση των εν λόγω mainstream διαμερισμάτων, στα συγκροτήματα Promenade Heights και Atrium Gardens / Trinity Gardens έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές ενώ στο έργο Promenade Heights έχουν προχωρήσει και οι εργασίες θεμελίωσης. Στο έργο Pavilion Terraces έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες κατεδαφίσεις και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες εκσκαφών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα