Οι ακροδεξιοί μπελάδες του Μητσοτάκη με τη Λατινοπούλου

Διαβάζεται σε 5'
Οι ακροδεξιοί μπελάδες του Μητσοτάκη με τη Λατινοπούλου
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η πρόεδρος της “Φωνής Λογικής” αποκαλεί τον πρωθυπουργό “αριστερή ψυχούλα” και τη ΝΔ… κεντροαριστερά, με το Μαξίμου να αναζητεί… φωνή λογικής απέναντι στις ακροδεξιές κραυγές για το μεταναστευτικό.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου αναδεικνύεται σε μικρό αλλά ενοχλητικό αγκάθι στα δεξιά πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό καθώς η πρόεδρος της “Φωνής Λογικής” επιχειρεί να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια της δεξιάς βάσης.

Μάλιστα η κ. Λατινοπουλου σε πρόσφατες δηλώσεις της χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη “αριστερή ψυχούλα” και το κυβερνών κόμμα ως “κεντροαριστερά”. Ενώ συνέχισε τις κραυγές για το μεταναστευτικό, με ανεφάρμοστες “προτάσεις”, που όμως απευθύνονται στο θυμικό του δεξιού ακροατηρίου.

Το Μαξίμου από την πλευρά του καταγγέλει την κ. Λατινοπούλου (που υπήρξε πολιτεύτρια της ΝΔ) ως Ακροδεξιά και αναζητεί μία… φωνή λογικής για το μεταναστευτικό, το οποίο βέβαια το ίδιο το κυβερνών κόμμα είχε χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιεί με ακραία ρητορική για να συσπειρώσει τη δεξιά του πτέρυγα.

Η πρόεδρος της “Φωνής Λογικής” υποστήριξε επίσης ότι “ο Κώστας Σημίτης μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν σκληρός δεξιός” και ότι η ΝΔ είναι κεντροαριστερό κόμμα διότι “έφερε το νόμο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ τέτοιο νομοθέτημα δεν τόλμησε ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν”.

Ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κλειστών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες, όπου θα κρατούνται οι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα. Και υιοθέτησε τη γνωστή Ακροδεξιά ρητορική περί δήθεν διευκολύνσεων και επιδομάτων σε μετανάστες.

Ζητείται φωνής λογικής στο μεταναστευτικό

“Εμείς προτιμούμε στο μεταναστευτικό το δρόμο της ευθύνης και του αποτελέσματος. Η πολιτική Μητσοτάκη μείωσε τους διαμένοντες στη χώρα κατά 85%”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Αυτά που προτείνει η κ. Λατινοπουλου και οι ομοϊδεάτες της, εάν εφαρμοστούν δεν θα έχουν αποτέλεσμα και η Ελλάδα θα τεθεί ουσιαστικά εκτός Ευρώπης”, τόνισε επίσης.

Κληθείς δε να σχολιάσει τις δηλώσεις Λατινοπούλου πως ο πρωθυπουργός είναι “αριστερή ψυχούλα”, ο κ. Μαρινάκης δεν άντεξε να μη γελάσει. “Με συγχωρείτε για την αντίδραση”, έσπευσε να πει στη συνέχεια, παίρνοντας ξανά σοβαρό ύφος. Ενώ πρόσθεσε:

Είναι κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε, ως προς τη γενικότερη κατάσταση γεωπολιτικά, για να έχουμε στη χώρα μας πολιτικούς που η ρητορική τους παραπέμπει σε ριάλιτι προηγούμενων δεκαετιών”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε επίσης δηκτικά ότι η κ. Λατινοπούλου δεν μπορεί να μιλά για την ταυτότητα της ΝΔ. Επισήμανε ότι η πρόεδρος της “Φωνής Λογικής” δεν εντάχθηκε στην Ευρωβουλή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ούτε στην ευρωομάδα της Μελόνι, αλλά συντάχθηκε με Ορμπαν- Λεπέν, δηλαδή με την Ακροδεξιά.

Βέβαια η κ. Λατινοπούλου πολιτευόταν με τη ΝΔ μέχρι το 2022 οπότε και διεγράφη μετά από σεξιστικά σχόλια για την τηλεπαρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα.

Συνεχίζεται το μασάζ στους βουλευτές της ΝΔ

Η πρόεδρος της “Φωνής Λογικής”, όπως και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ποντάρουν πάντως σε μία υπαρκτή δυσαρέσκεια των “παραδοσιακών” Νεοδημοκρατών, χωρίς φυσικά να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα, αλλά μόνο με κραυγές μίσους κατά μεταναστών και οποιουδήποτε “διαφορετικού”. Η δυσαρέσκεια όμως της γαλάζιας βάσης ξεκινά από υπαρκτά ζητήματα, όπως η ακρίβεια. Και αυτό θα είναι το θέμα της σημερινής ενημέρωσης των βουλευτών της ΝΔ από τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, στη Βουλή.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ενημερωτική συνάντηση υπουργού με τους βουλευτές της ΝΔ. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη και την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως. Οι συναντήσεις αυτές, με τις “ευλογίες” και οδηγίες του Μαξίμου φυσικά, θα συνεχιστούν. Τα επόμενα ραντεβού των βουλευτών θα είναι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, και την υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, απάντησε χθες στη Βουλή στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου για τα κόκκινα δάνεια και κατά τη συζήτηση δεν έλειψαν οι εντάσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βλάχος ήταν μεταξύ των 11 βουλευτών της ΝΔ που είχαν καταθέσει την πρώτη, ομαδική, ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, η οποία είχε αναδείξει την αναταραχή στο γαλάζιο στρατόπεδο.

«Ούτε την κυβέρνηση θα ρίξω, ούτε εγώ ούτε κανένας συνάδελφός μου. Απλώς, μεταφέρω τη φωνή των συμπολιτών μας που διαμαρτύρονται. Θέλετε να την ακούσουμε όλοι μαζί; Στο ίδιο καράβι είμαστε, συμφωνούμε σε αυτό. Να δώσουμε λύσεις. Εγώ λέω ότι πρέπει να τολμήσετε», είπε ο κ. Βλάχος στον υπουργό Οικονομικών.

«Δεν πρόκειται να φύγω από μερικές βασικές αρχές που είναι η γραμμή της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας και που στο κάτω κάτω ήταν πάντοτε η γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή», απάντησε ο κ.Χατζηδάκης.

Η επιστήμη της απάτης

Ο κ. Βλάχος πάντως επέμεινε λέγοντας ότι: “Παρουσιάζετε έναν κόσμο ιδανικά φτιαγμένο για τις τράπεζες, τους servicers, τα funds”. Ενώ απάντησε στον υπουργό Οικονομικών, όσον αφορά στα στατιστικά στοιχεία που επικαλέστηκε, με δηκτικό τρόπο, λέγοντας: “Η στατιστική είναι η επιστήμη της απάτης”.

Εν τω μεταξύ ο Μάξιμος Χαρακοπουλος, επίσης εκ των 11 βουλευτών, κατέθεσε μία ακόμη ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρή Σκυλακάκη, με θέμα τα φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας στη Θεσσαλία. Ο βουλευτής Λάρισας είχε καταθέσει στις 3 Οκτωβρίου ερώτηση επίσης προς τον κ.Σκυλακάκη για προκλητικούς λογαριασμούς ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες.

Ένας ακόμη από τους 11 βουλευτές της ΝΔ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, από την πλευρά του σχολίασε (Παραπολιτικά FM) για την απουσία των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση για τα 50 χρόνια ΝΔ: “Να μην θυμόμαστε τον άλλο μόνο στα πάρτι ή μόνο στις δημόσιες εκδηλώσεις, να υπάρχει μια ουσιαστική ζύμωση ώστε και οι πολιτικές που διαμορφώνονται να κινούνται σε μια κατεύθυνση κοινώς αποδεκτή για να μπορούμε όλοι μαζί να τις υποστηρίξουμε.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα