Eurobank: Περιοδεία της διοίκησης στην Κρήτη – Εκταμιεύσεις 800 εκατ. την τελευταία 5ετία σε τοπικές επιχειρήσεις

Διαβάζεται σε 2'
Τράπεζα Eurobank
Τράπεζα Eurobank INTIME

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κρήτη αποτελεί ισχυρή επιχειρησιακή προτεραιότητα για τη Eurobank.

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί η διοίκηση της Eurobank από τη Δευτέρα έως και την προσεχή Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024, αντανακλώντας την εμπιστοσύνη της τράπεζας στις προοπτικές της κρητικής οικονομίας αλλά και τη βούλησή της για τη διαχρονική στήριξη της πρωτοπόρου ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Π. Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Κωνσταντίνος Βασιλείου, Ιάκωβος Γιαννακλής, Σταύρος Ιωάννου και κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου, επισκέπτονται όλους τους νομούς της Κρήτης και πραγματοποιούν, όπως κάθε χρόνο, συναντήσεις με επιχειρηματίες, θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κρήτη αποτελεί ισχυρή επιχειρησιακή προτεραιότητα για την Eurobank αναγνωρίζοντας τη δυναμική της οικονομίας του νησιού σε παραδοσιακούς κλάδους, ως ένας διεθνής τουριστικός προορισμός αλλά και τόπος παραγωγής υψηλής αξίας αγροδιατροφικών και βιομηχανικών προϊόντων που συνθέτουν ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα ελληνικά αναπτυξιακά οικοσυστήματα.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank ως Τράπεζα της Ανάπτυξης συμμετέχει ενεργά στη χρηματοδότηση κλάδων που μπορούν να στηρίξουν τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου σε όλους τους παραπάνω τομείς (π.χ. Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης – Αττικής κ.ά.) και υποστηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις του κλάδου του Τουρισμού συμμετέχοντας σε επενδύσεις ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ομίλων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι την τελευταία πενταετία η Eurobank, μόνο στην Κρήτη, χορήγησε 800 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις προκειμένου να υλοποιήσουν το αναπτυξιακό τους πλάνο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα