Ένας 20χρονος κατάφερε να επιβιώσει μετά το δάγκωμα γκρι καρχαρία

Διαβάζεται σε 3'
Ένας 20χρονος κατάφερε να επιβιώσει μετά το δάγκωμα γκρι καρχαρία
Ο Angus Kockott μετά την επίθεση του καρχαρία. Angus Kockott

Ο Angus Kockott ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη για το ταξίδι της ζωής του, που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, καθώς τον δάγκωσε γκρι καρχαρίας. Πώς σώθηκε.

Ο 20χρονος Νοτιοαφρικανός Angus Kockott συμφώνησε να κάνει το ταξίδι της ζωής του, με σκάφος. Εξελίχθηκε στον εφιάλτη της ζωής του.

Ο νεαρός δύτης εξερευνούσε τα ρηχά νερά ενός νησιού της Γαλλικής Πολυνησίας, όταν δέχθηκε επίθεση από έναν δίμετρο γκρι καρχαρία που τον δάγκωσε στο χέρι.

Ο Kockott χρησιμοποίησε το μαχαίρι που κρατούσε στο άλλο χέρι, για να χτυπήσει στα βράγχια τον θηρευτή και να καταφέρει να ξεφύγει. Κολύμπησε έως μια συστάδα με κοράλλια, όπου ξάπλωσε.

Έδεσε την πληγή με τα γυαλάκια που φορούσε («σε ένα αυτοσχέδιο τουρνικέ»), ώστε να σταματήσει την αιμορραγία και δεν σταμάτησε να ουρλιάζει («φοβούμενος πως ο καρχαρίας θα μου επιτεθεί ξανά») έως ότου τον ακούσουν οι φίλοι του και σπεύσουν προς τη διάσωσή του. Κάτι που δεν ήταν πολύ εύκολο -με τα νερά να είναι ρηχά και την ύπαρξη πολλών φυσικών εμποδίων.

@thewildescape So glad I finally get to share this story. Thanks to Archie for doing some awesome animation. #recovery #sharkattack #sharkweek ♬ original sound – TheWildescape

«Αν δεν τον είχα μπλοκάρει με το χέρι μου, θα με είχε τελειώσει. Θα πήγαινε για το λαιμό μου» δήλωσε μετά το τέλος της περιπέτειάς του, προσθέτοντας ότι το μόνο που τον κρατούσε ξύπνιο ήταν «η αδρεναλίνη και η αποφασιστικότητά μου. Ήθελα να διασφαλίσω ότι δεν θα πεθάνω».

Μετά την επιστροφή του στην ακτή (δυο ώρες μετά την επίθεση) διακομίσθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου «δεν ήταν κανείς, γιατί ήταν μεσάνυχτα». Είχαν συμπληρωθεί τρεις ώρες. «Ήμουν εξαιρετικά τυχερός που δεν είχε σταματήσει να λειτουργεί κάποιο από τα όργανά μου. Όταν έφτασε κάποιος στο νοσοκομείο, σταθεροποίησε την κατάσταση μου.

Φοβόμουν ότι θα χάσω το χέρι μου, γιατί το τουρνικέ που είχα φτιάξει δεν άφηνε το αίμα να περάσει στο χέρι μου. Οι νοσοκόμες μου είπαν πως χρειάζομαι επειγόντως επέμβαση».

Τον μετέφεραν με στρατιωτικό αεροσκάφος σε νοσοκομείο στην Ταϊτή, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση διάρκειας έξι ωρών προκειμένου να επιδιορθωθεί η ζημιά που είχε προκληθεί στα νεύρα του χεριού -χρησιμοποιήθηκε μόσχευμα νεύρου και δέρματος.

Στη διάρκεια του χειρουργείου, οι γιατροί βρήκαν στο χέρι του ένα δόντι του καρχαρία.

Το δόντι του καρχαρία στο χέρι του 20χρονου Angus Kockott

Ο Kockott το έκανε σκουλαρίκι «αφού πρόκειται για εμπειρία από αυτές που μπορούν να προσδιορίσουν μια ζωή. Φορώντας το δόντι του καρχαρία νιώθω πως ήταν ένα κεφάλαιο που έκλεισε. Κάτι που μου συνέβη και το ξεπέρασα».

@thewildescape Adapting slowly, wont take the simple task for granted #recovery #sharkattack #shark education #healingjourney ♬ original sound – TheWildescape

Με την επιστροφή του στη χώρα του άρχισε τις φυσικοθεραπείες και τις θεραπείες στα νεύρα του χεριού, καθώς μετά την επίθεση δεν είχε καλή αίσθηση του άκρου. Τόσους μήνες μετά ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα. Ο νεαρός ελπίζει πως θα τα καταφέρει. Τονίζει πως δεν κατηγορεί τον καρχαρία για την επίθεση «καθώς προστάτευε την περιοχή του στην οποία είχα μπει».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της αποκατάστασής του στο λογαριασμό του στο TikTok.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα