Ποιος είναι ο Έλληνας μαέστρος που κέρδισε στον Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας του Τόκιο

Διαβάζεται σε 2'
Ποιος είναι ο Έλληνας μαέστρος που κέρδισε στον Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας του Τόκιο
pixabay

Ο Μαέστρος Κορνήλιος Μιχαηλίδης κατακτά την κορυφή στον Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας του Τόκιο.

Ο Μαέστρος Κορνήλιος Μιχαηλίδης απέσπασε το Α’ βραβείο, αλλά και το βραβείο Ορχήστρας στον Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας του Τόκιο (Tokyo International Conducting Competition).

Στην τελική φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Τόκιο, ο νεαρός μα ήδη καταξιωμένος μαέστρος, κατέκτησε την κορυφή ανάμεσα σε 291 συμμετέχοντες από 37 χώρες, φέρνοντας πίσω στην Ελλάδα αυτή τη σημαντική διάκριση, κατακτώντας την πρώτη θέση. Πρόκειται για έναν ιστορικό διαγωνισμό στον χώρο της Διεύθυνσης ορχήστρας, ο όποιος γίνεται κάθε τρία χρόνια και οι νικητές του οποίου καθορίζουν την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης, με σπουδές σε Αμερική και Ευρώπη σε μερικά από τα κορυφαία μουσικά ιδρύματα, έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στον διεθνή χώρο της διεύθυνσης ορχήστρας. Με εντυπωσιακή σταδιοδρομία που περιλαμβάνει συνεργασίες με κορυφαία σύνολα και ορχήστρες, η πορεία του έχει αναδείξει την αφοσίωσή του στη μουσική τέχνη και τον πολιτισμό.

Η διάκριση αυτή δεν τιμά μόνο τον ίδιο αλλά προβάλει και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, η οποία συνεχίζει να αναδεικνύει ανθρώπους του πολιτισμού με παγκόσμια εμβέλεια. Η νίκη αυτή επιβεβαιώνει τη δυναμική παρουσία της Ελλάδας στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη και ενισχύει την αξία των Ελλήνων καλλιτεχνών στις διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα