Το δόγμα της ατομικής ευθύνης και οι ρευματοκλέφτες

Διαβάζεται σε 3'

Όταν τα κανάλια βρίσκουν τον φταίχτη για τους φουσκωμένους λογαριασμούς και η κυβέρνηση μας δημιουργεί τύψεις.

Ατομική ευθύνη

Για τις ζημιές από πυρκαγιές φταίνε αυτοί που δεν ασφαλίζουν τα σπίτια τους. Για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αυτοί που σπαταλούν ρεύμα και δεν μελετούν τα τιμολόγια. Για τους αποκλεισμούς από τα ΑΕΙ αυτοί που δεν διαβάζουν. Ε σιγά μην δεν έφταιγαν και οι υποψήφιοι του ΑΣΕΠ που δεν μπορούν να πάνε ή να επιβιώσουν στις περιοχές που διορίστηκαν.

Αυτό δήλωσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος για να αιτιολογήσει τις ποινές που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ. Όπως δήλωσε η συμμετοχή στον διαγωνισμό «είναι μια επιλογή ευθύνης διότι ενδιαφέρομαι να πάω να δουλέψω, δεν είναι βάλτο και αν μου κάτσει πάω, αν δεν μου κάτσει δεν πάω». Έτσι λοιπόν – σημείωσε – «είναι απολύτως ορθό να υπάρχει μια ποινή για όποιον δεν πάει στην θέση του, ώστε περιορίσουμε το κύμα όσων επιλέγουν θέση επιπόλαια».

Προφανώς κάτι θεμάτακια του είδους «δεν βρίσκω σπίτι γιατί είναι όλα σε βραχυχρόνια μίσθωση» η «ο μισθός δεν φτάνει για μετακινήσεις και διαβίωση», δεν παίζουν κανένα ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Ατομική ευθύνη λέμε…

Ρευματοκλοπή

Εξαιρετικά τα ρεπορτάζ που παρακολουθούμε σε ορισμένα κανάλια για τις επεμβάσεις της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά προκειμένου να σταματήσει η ρευματοκλοπή.

Οι επιχειρήσεις των ΕΚΑΜ καταγράφονται με υποβλητική μουσική. Συνδυασμένα με αγανακτισμένες δηλώσεις κατοίκων της περιοχής για τους Ρομά που μπορούν να λειτουργούν τις ηλεκτρικές συσκευές τους χωρίς να πληρώνουν.

Ένα πολύ ωραίο σκηνικό για να δοθεί και το τελικό πολιτικό μήνυμα: Να ποιοί φταίνε για τις αυξημένες τιμές του ρεύματος! Η κυβέρνηση με τους φόρους κατανάλωσης, οι πάροχοι που κάνουν αυξήσεις και τα χρηματιστήρια ενέργειας που εκτοξεύουν τις τιμές …πουθενά!

Αγανάκτηση

Αγανάκτησε και μάλλον με το δίκιο του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τους επώνυμους λογαριασμούς υποστήριξης του Κασσελάκη που μιλάνε για «χούντες» και «σταγονίδια».

Όπως δήλωσε «50 χρόνια μετά την πτώση της χούντας ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ότι θα κατηγορούμουν …ως χουντικό σταγονίδιο, μέσα από το κόμμα μου(!) από διαπρύσιο υποστηρικτή του κ. Κασσελάκη».

Η αγανάκτησή προφανώς σχετίζεται με το ότι – όπως (πρέπει να) είναι γνωστό σε όσους έχουν σχέση με την αριστερά – ο Δημήτρης Χατζησωκράτης ήταν μέλος γης Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του Πολυτεχνείου. Αλλά αυτά για τα διαδικτυακά τρόλ είναι…. ασήμαντες λεπτομέρειες.

Ποιος Κριστιάνο;

Δικό του site ανακοίνωσε χθες στο  STAR o Κασσελάκης. (Αυτό τα …κατάφερε να το πει, γιατί τα υπόλοιπα αναγκάζονταν να τα διευκρινίζει η Μάρα Ζαχαρέα).

Κάτι μας λέει όμως πως τα επόμενα 24ωρα η επισκεψιμότητα του ιστότοπου και οι εγγραφές του θα φτάσουν σε δυσθεώρητα νούμερα. Ανάλογα με τα 18.000.000 θεάσεις που (σύμφωνα με γνωστό φιλοκασσελακικό τρόλ) είχε το τελευταίο βίντεο του «έκπτωτου».

Ήδη πρέπει να έχει αρχίσει να φοβάται ο …Κριστιάνο Ρονάλντο και τα εκατομμύρια των ακολούθων του ανά τον πλανήτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα