Νέα διακοπή για τη δίκη των Σπαρτιατών

Διαβάζεται σε 2'
Δίκη στο Γ' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας, των 11 βουλευτών του κόμματος "Σπαρτιάτες"
Δίκη στο Γ' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας, των 11 βουλευτών του κόμματος "Σπαρτιάτες" (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Διακόπηκε ξανά η δίκη των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών για τις 31 Οκτωβρίου. Κατηγορούνται για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Νέα διακοπή για την εκδίκαση της υπόθεσης των Σπαρτιατών έδωσε η ελληνική Δικαιοσύνη. Παρών χωρίς χειροπέδες, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα αναβολής κατηγορουμένων και συνηγόρων, αποφασίζοντας τελικά να διακόψει για την 31η Οκτωβρίου 2024, προκειμένου να προσέλθουν όλοι οι εμπλεκόμενοι κατά την επόμενη συνεδρίαση. Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων (λόγω ειδικής δωσιδικίας) βρέθηκε η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών (πρώην και νυν).

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο χωρίς χειροπέδες λόγω ολιγοήμερης άδειας, σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι επιθυμεί τη διεξαγωγή της δίκης, χαρακτηρίζοντας «άκρως προσβλητική» την κατηγορία.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 13 κατηγορούμενοι ανάμεσα τους, ο Ηλίας Κασιδιάρης ως ηθικός αυτουργός σε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, 11 πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών ως φυσική αυτουργοί στην ανωτέρω πράξη, καθώς και ένας δικηγόρος, ο οποίος κατηγορείται για συνεργεία στο πιο πάνω αδίκημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα