Η 78χρονη που σηκώνει βάρη καλύτερα από εσένα

Διαβάζεται σε 2'
Η 78χρονη που σηκώνει βάρη καλύτερα από εσένα
Η Joan MacDonald είναι 78 ετών. YouTube

Η Joan MacDonald είναι η φωτογραφία του “ποτέ δεν είναι αργά”. Άρχισε να ασκείται στα 70. Στα 78 κάνει προπονήσεις που βλέπει ο μέσος 40αρης και πονάει.

Η Joan MacDonald άρχισε να γυμνάζεται στα 70. Στα 78 κάνει πράγματα που δύσκολα μπορεί να απολαύσει (αντέξει) ο μέσος 40αρης αυτού του πλανήτη. Όπως έχει πει, αποφάσισε να ασχοληθεί πραγματικά με την υγεία της, όταν αυτή άρχισε να απειλείται πανταχόθεν από τη φυσική φθορά του γήρατος και την παχυσαρκία.

Έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή για υψηλή αρτηριακή πίεση και παλινδρόμηση οξέος, είχε τρομερό οίδημα στους αστραγάλους και η αρθρίτιδα ήταν εξαιρετικά επώδυνη. «Η κόρη μου με έπιασε μια μέρα και μου είπε πως πρέπει να επιλέξω μεταξύ του να καταλήξω στο νοσοκομείο ή να βελτιωθώ με τη βοήθειά της.

Στον Καναδά τα κέντρα περίθαλψης ηλικιωμένων έχουν λίστα αναμονής από 2 έως 4 χρόνια, ενώ θέλουν 8.000 δολάρια το μήνα για ένα κρεβάτι και μια μικρή τηλεόραση. Προτιμώ να προπονούμαι σκληρά και να παραμένω ανεξάρτητη. Γυμνάζομαι και τρέφομαι σωστά, για να απολαύσω αυτά τα τελευταία χρόνια της ζωής μου».

To ποδήλατο είναι στην καθημερινότητα της MacDonald. The Mega Agency/Visualhellas.gr

 

Ασχολείται με την ενδυνάμωση, ενώ βρίσκει πάντα χρόνο για αερόβιο και πιλάτες. Από την αρχή δημοσίευε όσα έκανε στο γυμναστήριο και σύντομα εξελίχθηκε σε fitness influencer στο Instagram. Έχει και κανάλι στο YouTube, ενώ έχει γράψει και βιβλίο για το ταξίδι της. Έχει τίτλο Flex Your Age: Defy Stereotypes and Reclaim Empowerment.

Σίγουρα εκτελεί αυτήν την άσκηση τρικεφάλων καλύτερα από εμένα -και με μεγαλύτερο ενθουσιασμό-, ενώ κάνει pullups χωρίς βοήθημα και με βάρος στα πόδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα