Εθνική Αγγλίας: Επίσημα στον πάγκο της ο Τούχελ από το 2025

Διαβάζεται σε 2'
O Τόμας Τούχελ
O Τόμας Τούχελ AP Matthias Schrader

Ο Τόμας Τούχελ είναι με κάθε επισημότητα ο νέος προπονητής της εθνικής Αγγλίας, με την FA να ανακοινώνει την πρόσληψη του Γερμανού και ξεκαθαρίζει πως θα πιάσει δουλειά από την 1η Ιανουαρίου 2025 με χρονικό ορίζοντα το Μουντιάλ του 2026.

Η λαϊκή ρήση “Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά” επιβεβαιώθηκε πλήρως όσον αφορά στην αναζήτηση νέου προπονητή από πλευράς της εθνικής Αγγλίας.

Τόσο οι Άγγλοι (Times) όσο και οι Γερμανοί (Sky Germany) είχαν αποκαλύψει από την Τρίτη πως ο Τόμας Τούχελ είχε βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο 18 μηνών με τα “τρία λιοντάρια” για να πάρει τη σκυτάλη από τον -υπηρεσιακό- Λι Κάρσλι, με την αγγλική FA να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα την Τετάρτη (16/10) πως από την 1η Ιανουαρίου του 2025 θα έχει νέο εκλέκτορα τον Γερμανό.

“Είμαι πολύ υπερήφανος που μου δόθηκε η τιμή να καθοδηγήσω την αγγλική ομάδα. Εδώ και καιρό έχω αισθανθεί μία ιδιαίτερη σύνδεση με το άθλημα σε αυτή τη χώρα και ήδη μου έχει δώσει κάποιες εκπληκτικές στιγμές.

Είναι τεράστιο προνόμιο που έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Αγγλία ενώ είναι συναρπαστική εμπειρία να δουλέψω με ένα τόσο νεαρό και ταλαντούχο γκρουπ ποδοσφαιριστών.

Δουλεύοντας μαζί με τον Άντονι Μπάρι ως βοηθό μου στον πάγκο, θα δώσουμε τα πάντα για να κάνουμε επιτυχημένη την Αγγλία και υπερήφανους τους οπαδούς της. Θέλω να ευχαριστήσω την αγγλική FA για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και ανυπομονώ να αρχίσουμε μαζί το ταξίδι”, τόνισε ο Τούχελ στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την επισημοποίηση του deal.

Όπως αναφέρει το Sport24.gr, τελευταία δουλειά του Τόμας Τούχελ ήταν στην Μπάγερν, όπου έμεινε από τον Μάρτιο του 2023 έως το καλοκαίρι του 2024, ενώ έχει καθίσει επίσης στον πάγκο της Μάιντς, της Ντόρτμουντ, της Παρί και της Τσέλσι, με την οποία πανηγύρισε το 2021 την κατάκτηση του Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που Γερμανός αναλαμβάνει την εθνική Αγγλίας, με τον 51χρονο να υπογράφει με χρονικό ορίζοντα την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 (θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά) και να αφήνει έτσι τον Κάρσλι στον πάγκο για τα δύο τελευταία ματς στο Nations League τον ερχόμενο Νοέμβριο κόντρα σε Ελλάδα (εκτός) και Ιρλανδία (εντός).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα