Δαδακαρίδης για “Φάλαινα”: “Όταν με είδα στον καθρέφτη, συγκινήθηκα”

Διαβάζεται σε 3'
Δαδακαρίδης για “Φάλαινα”: “Όταν με είδα στον καθρέφτη, συγκινήθηκα”
Πάτροκλος Σκαφίδας

Πρεμιέρα έκανε χτες, Τετάρτη (16/10), η θεατρική παράσταση “Η Φάλαινα” με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Οι πρώτες δηλώσεις του.

Στην εκπομπή “Breakfast@star” και το “Buongiorno” μίλησε ο ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μετά την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Η Φάλαινα” στην οποία πρωταγωνιστεί, και για τις ανάγκες τις οποίες προχώρησε σε μία εντυπωσιακή μεταμόρφωση.

Είναι μια ιστορία για την ανθρώπινη μοναξιά και πώς οι άνθρωποι για τον έρωτα μπορούν να θυσιάσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό και τη ζωή τους, ανεξαρτήτως χρόνου, πίστης, φύλου ή οποιασδήποτε ταμπέλας. Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα πάνω από όλους μας”, ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός μιλώντας στο MEGA.

Ο ίδιος κληθείς να σχολιάσει τη μεταμόρφωσή του αλλά και τον ρόλο του στo αριστούργημα του Σάμιουελ Ντι Χάντερ, δήλωσε, πως “οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Γιώργο και τον Ρούλη Αλαχούζο για την υπέροχη δουλειά που έκαναν. Η προετοιμασία κράτησε 6 μήνες, χρειαζόντουσαν κάποιες αλλαγές”.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αλαχούζος τόνισε πως, “φτιάξαμε διάφορες πατέντες, ειδικά η στολή του να είναι ελαφριά και να μπορεί να ανασάνει. Είχε ψυκτικό σύστημα μέσα να δροσίζεται. Η μεγάλη δυσκολία ήταν στο προγούλι, λαιμό να είναι κάποια κομμάτια επαναχρησιμοποιούμενα, που στις ταινίες δε γίνεται. Αυτά που δεν είναι επαναχρησιμοποιούμενα είναι τα μάγουλά του. Το πρόσωπό του αποτελείται από 5 κομμάτια“.

“Η στολή μπαίνει σε χρόνο ντετέ αλλά το πρόσωπο θέλει δουλειά, μιάμιση ώρα. Είναι ίσως το πιο ρίσκο θεατρικό που έχουμε κάνει ποτέ. Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα”, συμπλήρωσε.

“Όταν με είδα στον καθρέφτη συγκινήθηκα”

Η μεταμόρφωσή μου πρακτικά έχει μία δυσκολία. Χρειάζεται να κάτσεις δύο ώρες ακίνητος. Το τι εκπροσωπεί, όμως, αυτός ο ήρωας είναι σημαντικό, αυτό είναι μη υποφερτό ακόμα μέσα μου συναισθηματικά”, σημείωσε μιλώντας στο Star.

“Με κέρδισε σε αυτόν τον ρόλο ότι μιλάει για τους ανθρώπους, που δυστυχώς ή ευτυχώς θεωρούμε ότι αύριο θα είμαστε εδώ, μπορεί και να μην [..] Το λέω γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο και να παλεύουμε για όλα μας τα ιδανικά και αυτά που αγαπάμε”, πρόσθεσε.

“Όταν είδα για πρώτη φορά τον εαυτό μου στον καθρέφτη ξαφνιάστηκα την πρώτη φορά, ναι, αλλά περισσότερο συγκινήθηκα, γιατί είναι δύσκολο να φαντάζεσαι ότι ένας άνθρωπος για την αγάπη μπορεί να φτάσει ως το τέρμα με αυτόν τον τρόπο”, πρόσθεσε ερωτηθείς αν κουράζεται επί σκηνής με το πρόσθετο σώμα του, απάντησε πως “όχι, η ζωή μου έξω με κουράζει περισσότερο”.

Το έργο, που γράφτηκε αρχικά το 2012 για το θέατρο, παρουσιάστηκε με επιτυχία στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Το 2022 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, με τεράστια επιτυχία, από τον Ντάρεν Αρονόφσκι.

Παραστάσεις: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή: 18:00

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΝΕΟΣ Ακάδημος: Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο, Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210-0080900 & 210-3625119.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα