Αισθάνεστε ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε τα Μέσα Μεταφοράς; – Μπείτε και ψηφίστε

Διαβάζεται σε 4'
Προαστιακός
Προαστιακός SOOC

Με αφορμή το παραλίγο ατύχημα με τον Προαστικό και στον απόηχο του δυστυχήματος των Τεμπών, πιστεύετε πως έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας;

Συρμός του Προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, με ένα ακόμη δυστύχημα να αποτρέπεται στις λεπτομέρειες. Όλα αυτά, την ώρα που η υπόθεση των Τεμπών είναι δικαστικά “ανοιχτή” και ελάχιστα μέτρα έχουν παρθεί για την ασφαλή λειτουργία των μετακινήσεων.

Το νέο περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια της αδυναμίες σε ΟΣΕ και Hellenic Train ως προς τις υποδομές αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό.

Αυτή τη φορά, ο συρμός του Προαστιακού (Hellenic Train) έλαβε εντολή στη Δουκίσσης Πλακεντίας και μπήκε στη γραμμή του Μετρό. Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος, καθώς είδε ότι τα κλειδιά ήταν στραμμένα σε λάθος πορεία και τον έστελναν προς το Μετρό και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους ρυθμιστές του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).

Κάλεσε δύο και τρεις φορές το ΣΚΑ μέσω ασυρμάτου χωρίς να λάβει απάντηση. Τότε αποφάσισε να κάνει μια κίνηση που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Προχώρησε με πολύ αργή ταχύτητα και μπήκε στη λάθος γραμμή. Μόλις το τρένο πέρασε έναν αισθητήρα, η εσφαλμένη πορεία έγινε αντιληπτή από την τηλεδιοίκηση στο ΣΚΑ και μόνο τότε απάντησε ο ρυθμιστής του ΟΣΕ και του ζήτησε να γυρίσει με την όπισθεν.

Το συμβάν κατήγγειλαν οι μηχανοδηγοί μέσω της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ), λέγοντας πως ο συρμός αναγκάστηκε σε οπισθοπορεία στην γραμμή του προαστιακού Αθήνας, καθώς είχε λάβει εντολή από τον σταθμάρχη για να εισέλθει σε λάθος γραμμή και συγκεκριμένα σε αυτήν του μετρό στην περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Σημειώνεται πως τόσο ο ΟΣΕ όσο και η Hellenic Train έθεσαν σε διαθεσιμότητα το προσωπικό (ρυθμιστής κυκλοφορίας και μηχανοδηγός αντίστοιχα) που εμπλέκεται στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Όσα έγιναν προκάλεσαν την αντίδραση των εισαγγελικών αρχών, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να διατάσσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Κατά πληροφορίες, θα διερευνηθεί κατά πόσο έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τους υπεύθυνους και ποιες είναι αυτές.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα είχαμε μια ακόμη “παραλίγο τραγωδία” σε τρένο του Προαστιακού καθώς συρμός προσέκρουσε σε πεσμένο δέντρο στην περιοχή της Σφενδάλης, με αποτέλεσμα κλαδιά του δέντρου να σπάσουν το παρμπρίζ και να μπουν μέσα στο θάλαμο οδήγησης.

Από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός εργαζόμενου ή επιβάτη.

Δέντρο καρφώθηκε σε τρένο
Δέντρο καρφώθηκε σε τρένο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ

Ακόμη, στα τέλη Σεπτεμβρίου, βαγόνι τρένου του ΗΣΑΠ έπιασε φωτιά στο ύψος της Νερατζίωτισσας και του ΟΑΚΑ, το οποίο είχε κατεύθυνση προς Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν κλαδιά από πεύκα στις ράγες του συρμού και εξαιτίας της τριβής προκλήθηκε η φωτιά.

Φωτιά στις ράγες του ΗΣΑΠ Γιώργος Καραμέρος (X)

Στους επιβάτες δόθηκε η εντολή να κατέβουν άμεσα από την αμαξοστοιχία και να κινηθούν πεζή έως τον σταθμό της Νερατζιώτισσας. Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας τράβηξαν το φρένο κινδύνου για να σταματήσει ο συρμός, ενώ μερικοί από αυτούς κατέβαιναν μέχρι και από τα παράθυρα, επειδή οι πόρτες δεν άνοιγαν.

Μετά από όσα έχουν γίνει, αισθάνεστε ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα μεταφοράς; Ψηφίστε παρακάτω:

Αισθάνεστε ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα μεταφοράς;

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα