Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδριο, ο Κασσελάκης θόρυβο

Διαβάζεται σε 3'
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδριο, ο Κασσελάκης θόρυβο
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ eurokinissi

Σε συνθήκες «ανορθόδοξου πολέμου» θεωρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα πορευθεί έως την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Σε συνθήκες επιθέσεων … ανορθόδοξου πολέμου θεωρεί ότι βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αν διαβάσει κανείς «πίσω από τις γραμμές» της απόφασης στην οποία κατέληξε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Οι επιθέσεις μάλιστα αποτιμούνται ως συντονισμένες είτε «εκ των έσω» από τους μειοψηφούντες νοσταλγούς της προεδρίας Κασσελάκη, είτε από τον ίδιο τον «έκπτωτο» που συνεχίζει να διαθέτει τυπικά την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαδικασίες

Παρόλα αυτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσανατολίζεται στο να προχωρήσει κανονικά στις διαδικασίες για την διενέργεια του έκτακτου συνεδρίου του στις 8-10 Νοεμβρίου και στην συνέχεια στις εκλογές ανάδειξης ηγεσίας στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου. Το θέμα Κασσελάκη οργανωτικά και καταστατικά έχει ξεκαθαριστεί ότι έχει λήξει. Ο πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος μετά την σχετική απόφαση της Κ.Ε, το θέμα καταστατικά δεν πρόκειται να συζητηθεί εκ νέου στο συνέδριο, ενώ ούτε και οι συσχετισμοί του συνεδρίου αναμένεται να επιτρέψουν οποιαδήποτε ουσιαστική κίνηση στον Στέφανο Κασσελάκη.

Θόρυβος

Όμως -όπως εκτιμάται- ο πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να εμποδιστεί από τον να… κάνει θόρυβο. Αφού εκεί θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εστιαστούν οι προσπάθειες του Στέφανου Κασσελάκη και των στελεχών που στον στηρίζουν. Μάλιστα στην χθεσινή Πολιτική Γραμματεία φαίνεται να «ξεκαθαρισε» εντελώς το πράγμα σχετικά με το «ποιος είναι με ποιόν». Αφού κατά της απόφασης του οργάνου που ασκεί κριτική σε όσα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκαν η Θεοδώρα Τζάκρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Νίκος Σκορίνης, ο Πάνος Ρήγας και η Ρένα Δούρου.

Η συνεδρίαση

Όσον αφορά τα όσα συζητήθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία ενδιαφέρον είχε η προσέγγιση της Όλγας Γεροβασίλη που μίλησε για ένα διπλό σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη, εμποτισμένο από … κυνική διάθεση. «Χαρακτηριστικό των επιχειρηματιών» όπως σχολιάζαν στελέχη. Επισήμανε ότι ο αρχικός στόχος ήταν να ελέγξει τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως η εναλλακτική εκδοχή προβλέπει μια επιχείρηση ώστε να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της βάσης του προκειμένου αν μπορέσει να δημιουργήσει νέο πολιτικό σχηματισμό.

Με την ανάλυση αυτή συμφώνησε και ο Γιάννης Ραγκούσης λέγοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή».

Η επίθεση Πολάκη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η οξύτατη επίθεση, με πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά δίχως τσιγκουνιές σε χαρακτηρισμούς που άσκησε ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής Χανίων αποδόμησε την επιχειρηματολογία Κασσελάκη λέγοντας «η αναφορά περί συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας δείχνει αδολφοχιτλερισμό» ενώ τον χαρακτήρισε «εγωπαθή νάρκισσο». Η κριτική του Παύλου Πολάκη έχει στην παρούσα φάση ιδιαίτερη σημασία αφού απευθύνεται στον «πυρήνα» των οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο βουλευτής Χανίων βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο των «Kasselistas».

Διαψεύδει ότι θα είναι υποψήφια η Δούρου

Αυτά ενώ χθες η Ρένα Δούρου διέψευσε δημοσιεύματα που την ήθελαν να θέτει και αυτή υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για «ανυπόστατα πράγματα, όπως τα κατά καιρούς δημοσιεύματα περί υποψηφιότητάς μου για τη θέση του προέδρου του κόμματος. Δεν λειτούργησα ποτέ με όρους αυτοπρότασης, δεν λειτούργησα ποτέ με όρους παραπολιτικών. Και αυτό δεν θα αλλάξει τώρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα