Μάγχη: Βρέφος πνίγηκε σε ναυάγιο – Διασώθηκαν 65 επιβάτες

Διαβάζεται σε 2'
Μάγχη: Βρέφος πνίγηκε σε ναυάγιο – Διασώθηκαν 65 επιβάτες
Φωτογραφία αρχείου AP Photo Nicolas Garriga, File

Στα ανοικτά των γαλλικών ακτών, ανατράπηκε υπερφορτωμένο πλοιάριο με αποτέλεσμα ένα βρέφος να χάσει τη ζωή του, ενώ ευτυχώς οι υπόλοιποι 65 επιβαίνοντες διασώθηκαν.

Ένα βρέφος πνίγηκε χθες Πέμπτη (17/10) στη Μάγχη, όταν το υπερφορτωμένο πλοιάριο στο οποίο βρισκόταν ανατράπηκε. Στο πλοιάριο επέβαιναν μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Βρετανία, όπως ανέφεραν σήμερα οι γαλλικές αρχές.

Στη διάρκεια επιχείρησης για τη διάσωση των μεταναστών που έπεσαν στη θάλασσα «65 άνθρωποι ανασύρθηκαν σώοι και ασφαλείς», αλλά «έπειτα από έρευνες ένα βρέφος εντοπίστηκε αναίσθητο στο νερό και δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του», σημείωσαν οι λιμενικές αρχές της Μάγχης και της Βόρειας θάλασσας.

Η “επικίνδυνη” Μάγχη

Με τον θάνατο του βρέφους, οι ζωές που έχουν χαθεί στη Μάγχη φέτος ανέρχονται στις 52. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για αριθμό ρεκόρ από τις αρχές του 2018 όταν ξεκίνησαν αυτές οι διελεύσεις με αυτοσχέδια πλοιάρια. Μεταξύ των θυμάτων αυτών των ναυαγίων συχνά περιλαμβάνονται παιδιά.

Στις 3 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε το μεγαλύτερο ναυάγιο στην περιοχή με 12 νεκρούς, με τουλάχιστον 6 από αυτούς να είναι ανήλικοι. Στις 5 Οκτωβρίου ένα παιδί ηλικίας δύο ετών σκοτώθηκε όταν ποδοπατήθηκε την ώρα που βρισκόταν σε πλοιάριο που μετέφερε 90 ανθρώπους και το οποίο αντιμετώπισε βλάβη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Η αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης αποτελεί μείζον ζήτημα τόσο για τη βρετανική όσο και για τη γαλλική κυβέρνηση. Περισσότεροι από 26.000 μετανάστες έχουν φτάσει στη Βρετανία μέσω της Μάγχης με μικρά σκάφη από την αρχή του έτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα