Ο Ανδρουλάκης θυμάται τη 18η Οκτωβρίου 1981: “Η πυξίδα που οφείλει να έχει το ΠΑΣΟΚ”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ανδρουλάκης θυμάται τη 18η Οκτωβρίου 1981: “Η πυξίδα που οφείλει να έχει το ΠΑΣΟΚ”
Ομιλία του επανεκλεγμένου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη Menelaos Myrillas / SOOC

Η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την 18η Οκτωβρίου 1981

Ημερομηνία-σταθμό αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ η 18η Οκτωβρίου 1981. 43 χρόνια πριν, το ΠΑΣΟΚ επικράτησε της Νέας Δημοκρατίας με 48,06%, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας πολιτικής εποχής υπό την ηγεσία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από εκείνη τη μέρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει λόγο για «διαχρονική υπενθύμιση της πυξίδας που οφείλει να έχει το ΠΑΣΟΚ».

Η ανάρτησή του:

«18 Οκτωβρίου 1981. Εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες ήταν εκεί, στο ραντεβού με την Ιστορία . Η Αλλαγή ήρθε στην πατρίδα μας για να δικαιώσει, όπως έλεγε ο Ανδρέας, “τις μνήμες και τους αγώνες τόσων γενεών”. Και ναι, πράγματι, η Αλλαγή άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο όλων όσων βρίσκονταν εκτός των τειχών.

Η μέρα αυτή αποτελεί μια διαχρονική υπενθύμιση της πυξίδας που οφείλει να έχει το ΠΑΣΟΚ. Μια παράταξη που θα στέκεται με περηφάνια δίπλα στον ελληνικό λαό, φορέας της ελπίδας για μια δίκαιη κοινωνία, για μια ισχυρή πατρίδα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα