Πολάκης: Ο Κασσελάκης συμπεριφέρεται σαν Βασιλάκης Καΐλας

Διαβάζεται σε 5'
Παύλος Πολάκης
Παύλος Πολάκης EUROKINISSI

“Θέλω ένα ΣΥΡΙΖΑ που να ξαναγίνει ηγεμονική δύναμη στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Παύλος Πολάκης

Τις τρέχουσες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλήθηκε να σχολιάσει στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο πρώην υπουργός, βουλευτής και Υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πολάκης δήλωσε αρχικά «Αυτό το οποίο ανέφερα εγώ εχθές είναι ότι δυστυχώς με ευθύνες του πρώην προέδρου που στέλνει εξώδικα στο κόμμα, το οποίο θέλει να ηγηθεί και με ευθύνες ενός κομματιού σοβαρού από τους «87», οι οποίοι προώθησαν τον αποκλεισμό του, έχει μεταφερθεί η κουβέντα από την αναγκαιότητα διατύπωσης ενός προγράμματος συγκεκριμένου και ριζοσπαστικού που πρέπει να εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναφέρει πίσω το 1.000.000 των απλών λαϊκών ανθρώπων και ψηφοφόρων του. Αντί λοιπόν, να πάμε την κουβέντα εκεί, κουβεντιάζουμε με ένα τοξικό και διχαστικό κλίμα, το οποίο είναι αποκρουστικό για την κοινωνία. Αυτό το πράγμα είναι το οποίο είπα ότι υπάρχουν ευθύνες και στις δύο μεριές, ότι εγώ δεν υπηρετώ κανένα από αυτά τα δύο πολιτικά σχέδια. Εγώ θέλω ένα ΣΥΡΙΖΑ που να ξαναγίνει ηγεμονική δύναμη στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βασικός κορμός και πυρήνας της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης που θα διεκδικήσει και θα παλέψει για την πτώση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα εκπέμψει ένα πρόγραμμα που θα εφαρμόσει την επόμενη μέρα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Εν συνεχεία, ερωτηθείς σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο αλλά και αν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά το εξής «Το Συνέδριο θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πραγματοποιηθεί. Οι εκλογές δεν πρέπει να αναβληθούν. Όσον αφορά τον κ. Κασσελάκη έχω τοποθετηθεί καθαρά. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω. Θέλω να τον νικήσω διότι θέλω να ηττηθεί το απολιτίκ πράγμα το οποίο εκπέμπει. Όλη αυτή η λογική η οποία δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αλλά ουσιαστικά με τη βοήθεια και μέρους των «87», τον έχει κάνει να συμπεριφέρεται σαν Βασιλάκης Καΐλας που τον πετάνε εκτός. Όχι, εγώ θέλω να επανέλθει στο στίβο της αντιπαράθεσης και να ηττηθεί. Και τον προκαλώ και δημόσια να προχωρήσουμε σε ένα ντιμπέιτ που να αντιπαραθέσουμε τις ιδέες μας. Να βγάλει ο καθένας το συγκεκριμένο του πρόγραμμα και όχι γενικά να πετάμε κουβέντες που να πυροδοτούν διχασμό».

Έπειτα, κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη για μια εκ βάθρων αναστήλωση, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος επισήμανε «Ακριβώς αυτό. Μία πραγματική εκ των βάθρων αναστήλωση που είναι και οι αλλαγές στο ίδιο το κόμμα, που για μένα η βασική αλλαγή που πρέπει να γίνει στο κόμμα είναι η περιφερειακή του συγκρότηση. Δηλαδή πρέπει να υπάρξει άμεση εκλογή από τα μέλη και τους φίλους. Εκλογή περιφερειακών οργάνων. Με άλλα λόγια, πρέπει να υπάρξει περιφερειακή επιτροπή στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, η οποία να είναι ο συλλογικός ηγέτης του κόμματος σε αυτή την περιφέρεια που θα συμπυκνώνει όλη τη γνώση για την περιοχή και τα προβλήματά της και θα μπορεί να παράξει τα τοπικά σχέδια. Λέμε λοιπόν, και λέω στο πρόγραμμά μου ότι πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα το οποίο είχε εφαρμόσει ο Μητσοτάκης σε κάποιες περιοχές της χώρας και το οποίο καταστρέφει την παραγωγική δραστηριότητα της πρωτογενούς παραγωγής και την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, καταστρέφει προοπτικά τον τουρισμό μέσα από την αλλοίωση του περιβάλλοντος, την αισθητική και τη χωροταξική και τα πάντα, με την τοποθέτηση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών που τελικά το όφελος δεν το έχουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά το έχουν οι πέντε με δέκα εταιρείες οι οποίες θα πουλήσουν το ρεύμα το οποίο θα παραχθεί. Αυτό το πράγμα λοιπόν, πρέπει να αλλάξει. Και σε αυτό πρέπει να αντιπαραθέσεις κάτι. Και αυτό το κάτι πρέπει να παραχθεί από τις οργανώσεις του κόμματος και τις περιφερειακές επιτροπές σε κάθε περιοχή (…)».

Τέλος, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και αν οφείλει να μιλήσει στο Συνέδριο, ο Παύλος Πολάκης τόνισε «Να ρωτήσετε τον ίδιο και όχι εμένα. Ο Αλέξης ανέλαβε την ευθύνη του και παραιτήθηκε. Από κει και πέρα έχει επιλέξει να παρεμβαίνει μέσω του Ινστιτούτου. Είναι αλήθεια ότι παλέψαμε για πάρα πολλά πράγματα και φτιάξαμε και πάρα πολλά πράγματα αλλά κάποιες στιγμές συγκρουστήκαμε κιόλας γιατί είχαμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε σχέση με την ένταση της αντιπολίτευσης, την οποία έπρεπε να κάνουμε το 2019 – 2023. Είχαμε διαφορετική αντίληψη σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας κτλ. Από κει και πέρα νομίζω ότι τον Αλέξη τον Τσίπρα πρέπει να ρωτήσετε που έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο έφερε την Αριστερά σε κυβερνητική θέση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα