Σεπόλια: Αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις για την εισβολή στη δομή μεταναστών

Διαβάζεται σε 3'
Κινητοποίηση στα Σεπόλια (Φωτογραφία Αρχείου)
Κινητοποίηση στα Σεπόλια (Φωτογραφία Αρχείου) Eurokinissi ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αντιρατσιστικές οργανώσεις καλούν σε κινητοποιήσεις την Κυριακή (20/10) στις 11:30 ώστε να καταδικάσουν την επίθεση σε ανήλικους μετανάστες που φιλοξενούνται στην δομή στα Σεπόλια.

Καλέσματα για αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις στα Σεπόλια την Κυριακή (20/10) απευθύνουν η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολιων, ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) έπειτα από την καταγγελία για εισβολή στην δομή φιλοξενίας μεταναστών και την επίθεση σε ανήλικο.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολίων και ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης, καλούν σε πορεία με αφετηρία το σταθμό του μετρό στα Σεπόλια την Κυριακή στις 11:30 και τονίζουν πως «στις γειτονιές μας δεν χωρούν φασίστες – ρατσιστές».

«Άτομα, μεταξύ αυτών γνωστοί φασίστες στη γειτονιά, πρωτοπαλίκαρα του Κασιδιάρη, εισέβαλαν μέσα στη δομή σπάζοντας την πόρτα κρατώντας λοστούς και άλλα αντικείμενα και τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανήλικα προσφυγοπούλα που διαμένουν στη δομή, ενώ τραμπούκισαν και τα υπόλοιπα προσφυγόπουλα. Η άλλη ρατσιστική επίθεση συνέβη λίγα στενά πιο δίπλα σε εργαζόμενο μετανάστη ντελιβερά, που συμμετείχε μάλιστα στη μεγάλη συγκέντρωση του Σαββάτου στον Αγ. Παντελεήμονα για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους.

Με τη σειρά της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) αναφέρει στο δικό της κάλεσμα: «Οι μετανάστες και τα ανήλικα παιδιά είναι καλοδεχούμενα στη γειτονιά και αξίζουν μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα. Θα την κερδίσουμε με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις μας ενάντια  σε μια κυβέρνηση που στηρίζει τα κέρδη των λίγων, διαλύει το ΕΣΥ και τη δημόσια παιδεία και μοιράζει φτώχεια στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν οι μετανάστες και  τα προσφυγόπουλα  αποδιοπομπαίοι τράγοι για την πολιτική της κυβέρνησης που σπαταλά δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης και τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Η δομή των ανήλικων προσφυγόπουλων λειτουργεί στα Σεπόλια εδώ και 7 χρόνια παρά την βάρβαρη απόπειρα των ναζί της Χρυσής Αυγής το 2017, με καταστροφή της εγκατάστασης του ρεύματος και πυροβολισμούς στα τζάμια του κτιρίου. Έχει στείλει πολλά προσφυγόπουλα στο πανεπιστήμιο παρά την υποστελέχωση της και τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό».

Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για την εισβολή στη δομή μεταναστών στα Σεπόλια

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθηνάς για το περιστατικό της εισβολής που καταγγέλθηκε σε δομή στα Σεπόλια.

Κατά πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές θα ερευνήσουν αδικήματα όπως αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί, το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στην οδό Αμβρακίας και με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε μαζικότερο. Φέρεται δε να υπήρξε εισβολή κατοίκων, στη δομή, ορισμένοι εκ των οποίων φαίνεται πως κρατούσαν καδρόνια.

Ίδιες πηγές αναφέρουν τον τραυματισμό ενός ανήλικου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα